Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Riječ trenera

Jusup: Zadovoljan sam što su dečki pružili u ovim okolnostima

Autor:

12.02.2023. 20:32
Jusup: Zadovoljan sam što su dečki pružili u ovim okolnostima

Foto: Mate Komina



Rezultatska izvjesnost koja je pratila gotovo cijeli dvoboj Zadra i C. zvezde olakšala je i posao trenerima s izjavama nakon završetka. Naravno, kod poraženog trenera uvijek je manje motivacije za odrađivati takvu vrstu posla, no kad se izgubi od puno snažnijeg, da ne spominjemo i koliko skupljeg, onda ni Danijelu Jusupu nije bilo teško konstatirati kako su i prije podbacivanja lopte s centra šanse njegove momčadi da ponovi čudo iz Beograda bile izražene u promilima. Posebno kad se uzme u obzir da su igrači C. zvezde bili visoko motivirani za uzvrat, a i pod trenerskom paskom Duška Ivanovića to je potpuno drukčija momčad od one koju je predvodio Vlada Jovanović.


Zvezda u fulu


Priznao je Jusup da je nekakva prilika postojala u prvoj četvrtini, no visoka kvaliteta, širina gostujućeg kadra kao i činjenica da je Zadar igrao bez prave petice jasno su dale do znanja tko je bio gazda u Krešinom domu u nedjelju navečer.


– Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobjedi. Vidjelo se da su ovdje došli maksimalno koncentrirani, što se kaže u fulu. Prvu smo četvrtinu odigrali obrambeno dobro, s preuzimanjem smo dobili neke pozitivne stvari, i u prvih šest-sedam minuta čak i nismo primili previše koševa. Kasnije je nastupila jedna bezidejnost u našem napadu i protiv ovakvih ekipa, pogotovo kad preuzimaju nemamo puno igrača koji mogu rješavati napade licem – prokomentirao je strateg Zadra rasplet događaja na parketu, a tko zna bili sve bilo isto da je mogao koristiti usluge Karla Žganeca koji je ostao zakovan za krevet u virozi.


Nedostajao Žganec




– Dosta nam je nedostajao Žganec koji kao visok igrač može prenijeti loptu i nešto iskreirati, pa bi možda još koja situacija za šut bila izglednija. Međutim, sad tražiti dlaku u jajetu neću. Zadovoljan sam što su dečki pružili u ovim okolnostima. Želio bih se zahvaliti publici koja je fantastična i koja nas bodri, a mi u ovom trenutku stvarno dajemo koliko možemo – istaknuo je trener Zadra nakon poraza od C. zvezde.



Ivanović: Presudila je naša izuzetna obrana


Gostujući strateg, nekadašnji trofejni igrač Jugoplastike, Duško Ivanović istaknuo je obranu ključnom u drugom gostujućem slavlju u nizu za njegovu momčad. Nakon vrućeg parketa u Tel Avivu, arhiviralo je praktički bezbolno i jedno od najtežih gostovanja u regionalnoj ligi.


– Mislim da smo odigrali izuzetno dobru obranu, za razliku od prvog našeg međusobnog susreta. Tada Zvezda nije igrala dobro, a Zadar je vrlo dobra momčad. Igra neobično i potpuno drugačije od ostalih timova u ligi i ako protivnici nisu fokusirani mogu svakoga pobijediti – istaknuo je Ivanović u analizi utakmice, a crnogorski stručnjak nije propustio spomenuti i ambijent u Krešinom domu.


– Zadar je uvijek bio vruć teren. Prvi put sam u ovoj dvorani, sjećam se u Jazinama je publika bila bliže parketu. Zadarska publika uvijek podržava svoju momčad, to se dogodilo i večeras – zaključio je strateg C. zvezde.