Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SEDMA POBJEDA ZADRA

Jusupova momčad rutinski do bodova u 8. kolu HT Premijer lige

Autor:

16.11.2022. 21:09
Jusupova momčad rutinski do bodova u 8. kolu HT Premijer lige

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar



Košarkaši Zadra ugostili su u 8. kolu HT Premijer lige Goricu koju su uz dosta muke u prve tri četvrtine na kraju rutinski svladali sa 79:63 (18:15, 17:15, 24:16, 20:17). Dvoboj sastava s dijametralno suprotnim omjerima u prvih sedam kola nije protekao barem što se tiče prve tri četvrtine sukladno pozicijama koje ovi klubovi zauzimaju na ljestvici.


Turopoljski bikovi pružili su žilav otpor održavajući se 30 minuta blizu domaće momčadi koja je pak više nekako na silu, a manje na znanje, na kraju upisala sedmu uspješnicu u HT Premijer ligi. Reklo bi se, rutinski odrađena utakmica koja nije plijenila ljepotom, a opravdanje se može potražiti u činjenici da je igračima Zadra sigurno više u mislima bila subotnje regionalno iskušenje protiv Budućnosti, nego estetska prezentacija protiv trenutačno jednog od dva najlošija sastava hrvatskog prvenstva.


Prvo poluvrijeme obilježile su brojne greške domaćeg sastava kao i njihov katastrofalan vanjski šut, a s druge strane gosti su se prezentirali u dobrom svjetlu predvođeni Baturom i Cincem koji su se pokazali najzaslužnijima za tek posjed zaostatka (18:15) nakon prve četvrtine.




Trener Zadra, Danijel Jusup, nije mogao biti zadovoljan s onim što su pokazali njegovi štićenici u prvih 20 minuta igre, osim skoka ništa nije štimalo na parketu, dok je malobrojnu domaću publiku mogao razveseliti tek povratak Luke Božića na teren nakon ozljede, a Bjelovarac se pak nije isticao u egzekuciji koliko se podredio asistiranju.


Na veliki odmor otišlo se s pet viška na strani Zadra (35:30), no ni povratak na teren nije donio očekivani odgovor momaka u bijelim dresovima, već su u prvih 60 sekundi nastavka natjerali svog trenera na pozivanje minute odmora. Razlog su bile dvije olako izgubljene lopte koje je Gorica iskoristila za dolazak na pola koša minusa (35:34).


Srećom, vidno iznerviranu publiku na Višnjiku potom je uspio smiriti reprezentativac Drežnjak koji je vezao tricu i dva bacanja, u listu strijelaca se zatim upisao i mladi Matulina s košem i dodatnim što je na semaforu Zadrane izbočilo na devet plusa (43:34). Utakmica se u tim trenucima i lagano prelomila jer se Jusupova momčad do kraja treće četvrtine uspela do 13 viška (59:46), a kada je Davis početkom posljednje dionice pogodio tricu za plus 16 (62:46) bilo je jasno da se gosti više ne mogu vratiti u igru.


Jusup si je stoga mogao priuštiti luksuz da u završne četiri minute potpiri atmosferu u Krešinom domu, poslavši na parket petorku koju su činili mlade klupske nade: Matulina, Klarica, Sikirić, Zagoršak i Njegovan, a zauzvrat je dobio s tribina poznati poklič: Mi smo Zadrani, Zadar je naš!


Najučinkovitiji pojedinci u domaćim redovima bili su Drežnjak koji je ubacio 15 koševa, Davis je dodao 12, a povratnička utakmica Božića obilježena je s njegovih sedam poena, četiri skoka i čak 11 asistencija. Ostatak statistike možete pogledati ovdje.