Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

"Zajahala" vrata

Kakav peh za hrvatsku skijašicu, 18-godišnja Ljutić nakon trećeg mjesta prve vožnje ostala bez bodova

Autor: Hina

10.01.2023. 22:11
Kakav peh za hrvatsku skijašicu, 18-godišnja Ljutić nakon trećeg mjesta prve vožnje ostala bez bodova

Foto: Mikaela Shiffrin, Petra Vlhova i Lena Duerr/Foto REUTERS

Ljutić je u prvoj vožnji imala treće vrijeme i zaostajala za vodećom Vlhovom 58 stotinki, ali u drugoj vožnji nije uspjela doći ni do prvog prolaznog vremena, jer je "zajahala" vrata i bila prisiljena odustati



FLACHAU Slovakinja Petra Vlhova došla je do prve pobjede u sezoni na noćnom slalomu u austrijskom Flachauu, a Zrinka Ljutić i Leona Popović su pogreškama u drugoj vožnji po prvi put ove sezone obje ostale bez bodova na istoj utrci.


Ljutić je u prvoj vožnji imala treće vrijeme i zaostajala za vodećom Vlhovom 58 stotinki, ali u drugoj vožnji nije uspjela doći ni do prvog prolaznog vremena, jer je “zajahala” vrata i bila prisiljena odustati, iako je odlično počela i drugi nastup te djelovala kao da će se pridružiti najboljim slalomašicama svijeta na pobjedničkom postolju. Nažalost, Zrinka je drugi slalom zaredom ostala bez plasmana, nakon što na sljemenskom Crvenom spustu nije završila ni prvu vožnju.


Leona Popović je, nažalost, prvi put u ovoj sezoni ostala bez bodova, zbog pogreške na ulazu u zadnju ravninu, šest vrata prije cilja. Ostala je opterećenjem na unutrašnjoj skiji i otklizala sa staze te ostala bez plasmana.




Petra Vlhova je dokazala da se vraća u vrhunsku formu i pobijedila prvi put u ovoj sezoni te ukupno 27. put u karijeri. S najboljim vremenom prve vožnje i drugim u drugom nastupu, nadmašila je Mikaelu Shiffrin za 43 stotinke te tako spriječila Amerikanku da u Flachauu dođe do rekordne 83. pobjede u Svjetskom kupu te prestigne sunarodnjakinju Lindsey Vonn, s kojom još uvijek dijeli rekord među skijašicama.


Na pobjedničkom postolju je završila i Njemica Lena Duerr, koja je za Vlhovom zaostala za 85 stotinki i jedina u drugoj vožnji uspjela nadmašiti Slovakinju.


Nakon sedam od 11 predviđenih slaloma u ovoj sezoni Shiffrin je i dalje na vrhu sa 605 bodova. Druga je Švicarka Wendy Holdener sa 470 bodova, a na treća je Vlhova sa 460.


Leona Popović je sa 156 bodova na devetom mjestu, a Zrinka Ljutić je sa 128 bodova pala na 12. poziciju među slalomašicama.


U redoslijedu za Veliki kristalni globus Shiffrin je daleko ispred svih sa 1115 bodova. Vlhova je druga sa 796 bodova. Popović je na 29. poziciji sa 156 bodova, a Ljutić na 35. mjestu sa 140.