Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Davis Cup

Kanada po prvi puta najbolja teniska reprezentacija na svijetu

Autor: Hina

27.11.2022. 18:03
Kanada po prvi puta najbolja teniska reprezentacija na svijetu

Foto: Reuters



Tenisači Kanade osvojili su, po prvi puta u svojoj povijesti, Davis Cup trofej nakon što su dobili oba pojedinačna meča u finalu, u Malagi, protiv Australije.


Denis Shapovalov i Felix Auger-Aliassime potvrdili su svoj status te su dominantno dobili svoje mečeve čime su svojoj reprezentaciji osigurali trijumf. Prvo je Shapovalov sa 6-2, 6-4 svladao Thanasija Kokkinakisa, dok je veliko slavlje Kanađanima omogućio Auger-Aliassime koji je sa 6-3, 6-4 bio bolji od Alexa de Minaura.


Zadnju šansu De Minaur je imao kod 4-5 u drugom setu kada je osvojio prva dva poena u trenutku kada je Auger-Aliassime servirao za meč i ukupnu pobjedu. Na tome je De Minaur i ostao, kanadski tenisač je vezao četiri poena i u Malagi je moglo početi veliko kanadsko slavlje.




Kanada je po prvi puta u povijesti osvojila Davis Cup nakon što je prije tri godine igrala finale i tada bila poražena od Španjolske. Posljednje finale Australija je igrala daleke 2003. godine i tada je slavila u finalu, također protiv Španjolske.


Nakon što je prošle godine igrala finale, ove godine je Hrvatska zapela u polufinalu protiv Australije (1-2).


Davis cup, finale (Kanada – Australija 2-0):


Denis Shapovalov – Thanasi Kokkinakis 6-2, 6-4


Felix Auger-Aliassime – Alex de Minaur 6-3, 6-4