Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SP u Kataru

Kanadski izbornik nakon sporne izjave: "Nisam mislio pokazati nepoštovanje prema Hrvatskoj, ali to je dio nove Kanade"

Autor:

24.11.2022. 16:37
Kanadski izbornik nakon sporne izjave:

Foto: Foto REUTERS

Dobro razumijem gdje se mi nalazimo na svjetskoj pozornici, ali došli smo na jednu višu razinu i pokušavam uvjeriti svoje igrače da budu neustrašivi i da pokažu sve što znaju - dodao je Herdman



Kanadski izbornik John Herdman ponovio je danas na konferenciji za medije kako je rekao da će “sje*ati Hrvatsku” te je sada i pojasnio zašto je to rekao.


Kanada i Hrvatska susrest će se u nedjelju u Kataru, nakon što su Vatreni izvukli samo bod protiv Maroka, dok su Kanađani izgubili sva tri protiv Belgije.


Danas su izbornika Kanade novinari pitali je li zbilja rekao kako će “sje*ati Hrvatsku” i je li to nekorektno prema Hrvatskoj.




– Odlično pitanje. Da, rekao sam to. Gledajte, takve stvari govorite u strastvenim trenucima kako biste pokušali nadahnuti svoju ekipu. Kad sam dobio pitanje što sam rekao kad sam bio među igračima, iskreno sam odgovorio. Nije tu baš bilo poštovanja za hrvatski narod i hrvatsku reprezentaciju. Dobro razumijem gdje se mi nalazimo na svjetskoj pozornici, ali došli smo na jednu višu razinu i pokušavam uvjeriti svoje igrače da budu neustrašivi i da pokažu sve što znaju – dodao je Herdman pa zaključio:


– Nisam mislio pokazati nepoštovanje prema hrvatskoj ekipi i hrvatskom narodu, ali na kraju dana to je način razmišljanja koji će Kanada imati i koji mora imati ako želi osvojiti tri boda protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Takav način razmišljanja imali smo i protiv Belgije, tako moramo i dalje. To je dio nove Kanade – zaključio je Herdman.