Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SP u Kataru

Karim Benzema preskače SP u Katru! Francuzi u obranu naslova svjetskih prvaka kreću bez prvog napadača

Autor: Hina

20.11.2022. 07:19
Karim Benzema preskače SP u Katru! Francuzi u obranu naslova svjetskih prvaka kreću bez prvog napadača

Foto: Karim Benzema/Foto REUTERS

Niz ozlijeđenih igrača nastavlja potresati francusku momčad, a napadač Real Madrida i dobitnik Zlatne lopte se pridružio Paulu Pogbi i N'Goloa Kantéu, Mikeu Maignani, Presnelu Kimpembeu i Christopheru Nkunku



DOHA  Svjetski prvaci Francuzi morat će krenuti u obranu naslova bez svog ponajboljega napadača Karima Benzeme, koji je zbog ozljede konačno otpao sa mundijala.


“Karim Benzema neće igrati za Francusku u Katru zbog ozljede mišića lijevog bedra za koju je potreban trotjedni oporavak”, stoji u priopćenju Francuskog nogometnog saveza.


Niz ozlijeđenih igrača nastavlja potresati francusku momčad, a napadač Real Madrida i dobitnik Zlatne lopte se pridružio Paulu Pogbi i N’Goloa Kantéu, Mikeu Maignani, Presnelu Kimpembeu i Christopheru Nkunku.




“Iznimno sam tužan zbog Karima koji je ovo Svjetsko prvenstvo učinio glavnim ciljem”, reagirao je izbornik Didier Deschamps. “Unatoč ovom novom udarcu za francuski tim, imam puno povjerenje u svoju skupinu. Učinit ćemo sve da odgovorimo na golem izazov koji nas čeka”.


S 34 godine, središnji napadač Reala i Tricolora vjerojatno nikada neće igrati svoje drugo Svjetsko prvenstvo, nakon onog 2014. koje je završio kao najbolji francuski strijelac.