Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Svjetsko rukometno prvenstvo

Katar u posljednjih 9 minuta "prosuo" pobjedu, Egipat bez problema uezo bodove protiv Belgijaca

Autor: A.P.

19.01.2023. 20:12
Katar u posljednjih 9 minuta

Foto: Reuters



Nakon jučerašnjih prvih susreta u grupama 1 i 2, danas je došao red na grupe 3 i 4.


U grupi 3, prvi susret igrali su Katar i Nizozemska. Radilo se o fenomenalno zanimljivom susretu, u kojem je Katar kontrolirao rezultat od 1. do 51. minute, no onda je Nizozemska preuzela kontrolu i pobijedila s dva razlike, 32:30(15:19).  Prvo poluvrijeme Katar je igrao odličan rukomet, konstantno vodio 3-4 pogotka prednosti, no s predaha kao da se vratila neka druga Nizozemska. U prvih 3 minute Nizozemci su se serijom 3:0 primakli na samo -1.  Potpuno preokret nastao je u 51. minuti kada Kay Smits iz sedmerca zabija za prvo nizozemsko vodstvo na utakmici.


Katarci su izjednačili, no tada se ukazao Lucas Steins, najbolji nizozemski igrač i dvama pogodcima praktički zapečatio današnju utakmicu.  Najefikasniji na utakmici bio je Madadi koji je imao realizaciji 11 od 13, dok su kod Nizozemaca najefikasniji bili Smits i den Velde, svaki po 8 pogodaka.




U  drugoj utakmici ove skupine, Nijemci su s 20 razlike “pomeli pod” s Argentincima, 39:19(24:11). Bila je to jednosmjerna ulica od samog početka. Nijemce u svakom sportu krasi kolektivni duh, koji je iznad “solo igrača”, a to je vidljivo u ovoj pobjedi. Čak se 13 igrača upisalo u listu strijelaca, a najviše su zabili Golla, Mertens i Goretzki svaki po 5 pogodaka.


Posljednju utakmicu igraju Norveška i Srbija od 20:30.


U skupini 4, gdje se nalazi i Hrvatska, sve je otvoreno utakmicom između Bahreina i SAD-a. Bahrein je tu opravdao ulogu favorita, no Amerikanci su se jako dobro držali tijekom cijelog susreta. Iako je Bahrein u nekoliko navrata imao i po 5 pogodaka prednosti, igra SAD-a nije se “raspala” ni u jednom trenutku. Na kraju 32:27( 17:13) za Bahrein kojeg u sljedećem kolu očekuje Egipat, dok SAD ide na “megdan” svjetskim prvacima Dancima.


Iz ove utakmice potrebno je istaknuti još vratara Bahreina zanimljivog imena, Mohamed Ali, koji je skupio čak 17 obrana.


Poslije njih na teren su izašle reprezentacije Egipta i Belgije. “Najslabija europska reprezentacija” na ovom prvenstvu nije imala nikakve šanse protiv prvaka Afrike. Na kraju “samo” +5 za Egipat, 33:28(22:15), koji je u jednom trenutku na semaforu imao i +9.


Posljednju utakmicu u ovoj skupini igraju naši “Kauboji” protiv Danske.