Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Prinova na Višnjiku

Adem Mekić novi igrač Zadra

Autor: Paulo Sarić

15.03.2023. 16:09
Adem Mekić novi igrač Zadra

Foto: Danail Petrović/KK MZT/ABA liga



Košarkaški klub Zadar doveo je novog igrača. Riječ je o 27-godišnjem Makedoncu Ademu Mekiću koji je sezonu počeo u redovima MZT-a za koji je odigrao devet utakmica, a posljednje je nosio dres Temišvara za koji je prosječno zabijao šest poena u rumunjskoj ligi te okruglih deset koševa u regionalnom Alpe-Adria kupu.


Mekić je karijeru započeo u redovima Vardara, odakle je 2014. godine preselio u redove MZT-a, gdje je proveo naredne tri sezone. Na ljeto 2017. prešao je u Kumanovo, čiji je dres nosio do 2019., da bi se nakon kraćih avantura u Ohridu i Pelisteru vratio u MZT gdje je ostao do siječnja ove godine. Mekić je prošle sezone bio jedan od važnijih igrača makedonskog sastava u Drugoj ABA ligi, no dobre igre nije uspio prenijeti u elitni razred regionalne košarke gdje je bio na prosjeku od samo 2.4 poena i 2.2 skoka za nešto više od 11 minuta koliko je prosječno provodio na parketu.


Mekić je ugovor sa Zadrom potpisao do kraja sezone, a pravo nastupa će imati samo u HT Premijer ligi pošto je rok za licenciranje igrača u regionalnoj ABA ligi istekao.