Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

ABA LIGA

Jusup: Moramo pokušati nametnuti naš način igre

Autor:

09.01.2023. 08:38
Jusup: Moramo pokušati nametnuti naš način igre

Foto: KK Zadar



Nakon što su staru zaključili, a novu godinu otvorili s porazom u regionalnoj ligi večeras košarkaši Zadra imaju pravu priliku poništiti ta dva neuspjeha doživljena kontra Cibone i Partizana. Zadatak naravno nimalo nije lagan, jer su se igrači Danijela Jusupa morali protegnuti čak do Podgorice gdje ih večeras od 18 sati dočekuje Studentski centar Derby.


Napadački raznovrsni Derby


Nadati se bodovima u crnogorskoj prijestolnici Zadrani imaju itekako pravo, prvenstveno jer će s druge strane terena stajati sastav koji ne spada u abaligaški vrh, a veliki optimizam daje im i ishod prvog međusobnog sraza ove sezone odigran u 1. kolu u Krešinom domu.


Tada je Jusupova momčad doslovno pregazila podgoričke Studente, na koncu se nakupilo 29 poena viška na kontu Zadra, no svjesni su u stožeru kluba s Višnjika da će se teško tako nešto moći ponoviti i u večerašnjem dvoboju.




Domaćin se u zadnje vrijeme bitno podigao u formi, a primjerice prošlu godinu završio je u velikom stilu, sa 104 ubačena poena i pobjedom na svom terenu nad Igokeom, što je posebno istaknuo trener Danijel Jusup.


– Studentski centar je svoju kvalitetu demonstrirao na posljednjoj u takmici ABA lige protiv Igokee. Napadački su raznovrsni, a na nama je da budemo koncentrirani svih 40 minuta i da pokušamo nametnuti način igre koji nama odgovara.


Koliko ćemo u tome uspjeti, vidjet ćemo – kazao je kormilar Zadra pred sraz s takmacem koji se tijekom prvog dijela sezone potvrdio pravom domaćinskom ekipom jer su bodove iz Sportskog centra Morača zasad odnijela tek dva gosta, i to favorizirani Cedevita Olimpije i Crvene zvezda.


U taboru Derbyja zato se nadaju novoj domaćoj uspješnici, a recept za to iznio je trener Podgoričana, Andrej Žakelj.


Brza košarka Zadra


– Zadar je ove sezone složio dobar, iskusan tim koji pokazuje svoje kvalitete iz utakmice u utakmicu. Igraju brzu košarku, s dobrom širinom i puno slobode u napadu, tako da je svaki igrač prijetnja za koš. Trebat će nam stvarno dobar fokus i energija kako bismo limitirali njihov stil igre, dok u napadu moramo igrati jako pametno – kazao je strateg SC Derbyja uoči večerašnjeg okršaja sa Zadranima.