Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ABA LIGA

Jusup: Moramo pronaći svježinu i energiju

Autor:

23.01.2023. 10:24
Jusup: Moramo pronaći svježinu i energiju

Foto: KK Zadar



Ni nakon Furnira košarkašima Zadra nije ostalo previše vremena za rekuperaciju jer već večeras moraju u novi boj, u sklopu 16. kola ABA lige od 20 sati očekuje ih nastup u Beogradu na parketu Mege MIS. Prošli tjedan igrači Danijela Jusupa imali su čak tri obaveze, dvije su zaključene pobjedom (Mornar i Furnir), jednom se teren napuštalo pognute glave (Split), a naporan ritam nastavlja se zanimljivim okršajem kontra mlade i potentne momčadi Mege koju su Zadrani u prvom dijelu prvenstva svladali s 96:90, uz monstruoznu izvedbu Luke Božića (valorizacija 51).


Tranzicijska košarka


Može li se večeras do reprize tog dvoboja iz Krešinog doma, na to pitanje Jusup nema konkretan odgovor, no jasno je da Mega s brzom tzv. run and gun košarkom koncepcijski odgovara Zadru kao protivnik i da se imaju momci u plavom čemu nadati večeras u prijestolnici Srbije.


– Mega je mlada i nadahnuta ekipa koja, kao i mi, dosta trči i voli tranzicijsku košarku. Pobijedili su u zadnja dva susreta i dočekat će nas u jednom dobrom i optimističnom raspoloženju. Nama taj dvoboj dolazi nakon ogleda protiv Furnira i tu smo u malo otežavajućim okolnostima u odnosu na klubove iz Srbije koji ne igraju toliki broj utakmica.




Ali, nadam se kako ćemo naći potrebnu svježinu i energiju da odigramo na pravi način – kazao je strateg Zadra uoči sraza s momčadi koja, nakon što je izgubila čak 10 puta u 13 utakmica, u zadnje vrijeme bitno popravila svoju igru.


Potvrdit će to njihove pobjede nad Igokeom i FMP-om, pa će zasigurno sastav Marka Baraća u kojem su glavne role podijeljene Cazalonu, Rorieu, Đurišiću, Cerovini i hrvatskim igračima Brankoviću i Rudanu biti izrazito motiviran tražiti treći pozitivan rezultat u nizu.


Taktičke zamisli


Gostima je pak veliki motiv ostanak u sedlu za plasman u doigravanje, a optimizam da se može do devete pobjede u regionalnoj ligi dolazi iz najave krilnog igrača Zadra Marka Ramljaka, iako je i on svjestan da Megu krasi širok roster i uzlazna forma.


– Mega prijeti sa svih pozicija i neće biti lako igrati s njima. Nadam se da ćemo im odgovoriti dobrom igrom. Moramo ispoštovati sve taktičke zamisli koje je trener stavio pred nas i ako tako bude onda vjerujem da možemo kući donijeti pobjedu – istaknuo je kapetan Jusupove momčadi.