Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Juniori Zadra bez Final Foura

Roko Jurlina: Žal isprepletena sa zadovoljstvom

Autor:

15.11.2022. 08:20
Roko Jurlina: Žal isprepletena sa zadovoljstvom

Foto: ABA liga



Ukupno peto izdanje juniorske ABA lige, među kojima su svoj četvrti nastup upisali mladi košarkaši Zadra, umalo se pokazalo povijesnim za klub s Višnjika. Nažalost, tek jedna i pol sekunda dijelila je momke predvođene Rokom Jurlinom od prvog ikad plasmana na završni turnir najboljih juniora regije, a tamo su pak na kraju završili njihovi vršnjaci iz Cedevite Olimpije koji su se košem Lona Ličana sa zvukom sirene pridružili već ranije plasiranima Megi, C. zvezdi i Igokei. Šteta, da se nije na najbolji mogući način okrunila odlična prezentacija juniora Zadra u Laktašima jer su nakon svladavanja Vojvodine prvog dana turnira, bili više nego konkurentan protivnik favoriziranim »Zmajčekima«, stigli su čak i do vrata raja na 1.7 sekundu do kraja košem Jurice Zagoršaka za 86:85, međutim pokazala je košarka svoju prevrtljivost u preostalom vremenu, a deblji kraj su na kraju morali izvući Jurlinini momci.


Ostala praznina


Ni nakon prospavane noći nije nestao gorak okus u ustima, potvrdio je to i sam trener Jurlina, no zadovoljstvo s napravljenim u 80 minuta u Laktašima ipak mu je pružilo dovoljno dobrih razloga za lakše preboljenje šoka koji im je priredila Cedevitina 13-ica, sekundu prije kraja prekjučerašnje utakmice.


– Još uvijek su dojmovi svježi i neka je praznina ostala s obzirom na to da smo bili bolji protivnik od Cedevite Olimpije. Momci su odigrali baš zrelu utakmicu iako smo najmlađa momčad od svih 12 sudionika prve faze juniorske ABA lige s čak pet kadeta u sastavu i sa samo dva juniora izlaznog godišta. Dobro smo se pripremili, cijeli stručni stožer je napravio dobar posao u pripremi turnira i utakmica, no ta jedna sekunda nas je na koncu koštala plasmana na završni turnir, tako da je žal isprepleten sa zadovoljstvom kad se saberu svi dojmovi iz Laktaša proteklog vikenda – kazao je na prvu trener juniora Zadra, a onda se još jednom vratio na teško probavljivih posljednjih sekundu i pol sraza s Cedevitom Olimpijom.





ABA liga


– Taj koš koji smo primili sa zvukom sirene valjda se dogodi jednom u ne znam ni sam koliko godina, međutim sve je to košarka. Nemam pravo nikome zamjeriti na toj situaciji, svi su igrači dali sve od sebe, odigrali su dvije dobre utakmice i primjetno je da su ostvarili veliki korak prema naprijed. Definitivno će svima nama, a pogotovo mladim igračima koji su na početku košarkaškog puta, ostaviti jedan ožiljak u sjećanju, no treba to iskoristiti kao motiv za dalje i nastaviti raditi jako na treninzima. Bit će prilika ove sezone za popravak, što kroz Prvu mušku ligu, što kroz juniorsko prvenstvo Hrvatske, tako da ne sumnjam da će se moji momci uspjeti izdignuti iz ovog teškog poraza koji nas je zatekao u Laktašima.


Konfuzija u obrani


Sami dvoboj Zadrana i Ljubljančana bio je iznimno napet, s mnogim izmjenama u vodstvu, a zanimljivo da se Jurlinini igrači nisu predavali ni kad je na semaforu zasvijetlilo 83:76 za protivnika. U posljednje dvije minute Zadar se serijom 8:0 našao u jedinstvenoj prilici, ali nije se pokazalo dovoljnim za plasman na Final Four.


– Cedevita je posebno u drugom poluvremenu forsirala »full-court« presing, a mi smo čak i napravili dobar skauting za tu njihovu taktiku i uspijevali smo veći dio vremena odolijevati. Problem nam je predstavljalo to što su Ljubljančani tijekom treće i četvrte četvrtine pogađali neke teške vanjske šutove, igralo se konstantno koš na koš i nismo se uspjeli odvojiti na veću razliku iako smo bolje stajali na parketu. Na kraju je došlo do toga da su oni poveli sa sedam razlike, odgovorili smo ekspresno serijom 8:0 i došli nadomak pobjede, ali potom je sve palo u vodu tim ubačajem Ličana koji je ostao sam na šutu. Očekivali smo pri izvođenju lopte sa strane da će Cedevita ići na »tip-in« šut, i bilo bi tako da nismo zatvorili obruč, a onda su iz očaja dodali loptu prvom igraču do aut-linije, kod nas je u obrani došlo do male konfuzije te je Ličin ostao sam i pogodio šut koji sam siguran ne bi na treningu pogodio nekoliko puta iz deset pokušaja. Ali, to je košarka i nemamo pravo biti kritični prema sebi bez obzira na ishod koji je bio potpuno neočekivan za tako kratki vremenski rok – kazao je za kraj Jurlina.