Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

NOVO DOBA

Klub sa Stanova ide u preoblikovanje

Autor: Šime Ćurko

27.12.2022. 17:53
Klub sa Stanova ide u preoblikovanje

Foto: Mate Komina



Većinom glasova zadarskih gradskih vijećnika prošli tjedan je dana suglasnost za preoblikovanje HNK Zadar. Tim povodom Upravni odbor četvrtoligaša sa Stanova (član Treće NL jug), na čijem je čelu predsjednica Iva Bokanović, objavio je priopćenje u kojem ističu da je izglasavanjem gradskog proračuna »HNK Zadar postao proračunski korisnik«.


– To znači da su nam osigurani minimalni financijski uvjeti kako bi se ostvarila samoodrživost, posebno u dijelu koji se odnosi na školu nogometa, za čije funkcioniranje će proračunska sredstva biti trošena.


Dodaje se kako »HNK Zadar ide u dragovoljno preoblikovanje kako je propisano Zakonom o sportu i Zakonom o obveznom preoblikovanju«.




– Na sjednici Gradskog vijeća potvrđeno je da će donesen je Zaključak o pretvaranju tražbine Grada Zadra u procesu preoblikovanja iz sportske udruge za natjecanje u sportsko dioničko društvo. Grad Zadar će potraživanje u iznosu od 2.500.000 kuna pretvoriti u dionice tijekom procesa preoblikovanja.


Temeljem Odluke Skupštine HNK Zadar od 19. kolovoza ove godine Klub je pokrenuo proces dobrovoljnog preoblikovanja iz sportske udruge za natjecanje u sportsko dioničko društvo. Postupak preoblikovanja započinje izradom elaborata kojim će budući vlasnici dobiti uvid u trenutačno stanje kluba – ističe se u priopćenju uz »zahvalu svim gradskim vijećnicima koji su podržali potrebe HNK Zadar i dali vjetar u leđa za proces preoblikovanja«.


– To za naš klub znači razvoj, održivost i bolju perspektivu u cilju ostvarivanja vrhunskih sportskih rezultata.