Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

HT Premijer liga

Kod fenjeraša igra samo pobjeda

Autor:

06.02.2023. 17:10
Kod fenjeraša igra samo pobjeda

Foto: KK Zadar



Od gostovanja kod Partizana drugog dana nove godine pa računajući i večerašnji megdan na parketu Gorice košarkašima Zadra se na itineraru našlo čak 12 utakmica. Podijelimo li vremenski period (pet tjedana) s brojkom utakmica dobit će se prosjek izlazaka na teren igrača Danijela Jusupa svaka tri dana, i to je posebno u razdoblju prethodna dva tjedna došlo na naplatu.


Umor veliki uteg


Porazi su za razliku od prvog dijela sezone u svlačionici na Višnjiku sve češća pojava, pa se s bolnom grimasom na licu završio i spektakl košarke na krcatim Gripama odigran u petak. »Žuti« su fenomenalnim drugim poluvremenom anulirali zadarskih 15 pluskk goricaa iz prvog dijela, te odnijeli važnu pobjedu u ABA ligi, a nakon četvrtog ovosezonskog dalmatinskog derbija trener Zadra se požalio na svoju klupu koja nije dala svoj obol i upravo se na novom iskušenju, večeras od 18 sati u Velikoj Gorici, očekuje od rezervista pravi doprinos. Težak i iscrpljujući raspored, uz poznatu priču o neisplaćenim plaćama, veliki je uteg Jusupovoj momčadi, no konstantna tenzija oko novih utakmica, kao što je i ova večerašnja kod Gorice, ne daje joj pravo na opuštanje. Održavanje fokusa za sljedeću utakmicu nešto je što najviše brine stratega Zadra, umor je teško sakriti, ali zato protivnik ne bi trebao predstavljati toliki bauk. Gorica je ove sezone daleko najgora momčad hrvatskog prvenstva, upisala je tek tri pobjede, ali isto tako je poznato da se Zadar u V. Gorici tradicionalno muči, što se sigurno najviše želi izbjeći u svlačionici na Višnjiku. Njezin predvodnik, Marko Ramljak, u najavi nije propustio istaknuti težak ritam koji ih prati već neko vrijeme, s napomenom da se fenjeraša u domaćem prvenstvu nikako ne smije podcijeniti.


Bez podcjenjivanja


– Nastavlja se ovaj uistinu pakleni ritam koji nas prati još od Nove godine. Previše nam se nakupilo utakmica u tako malo vremena i taj ritam se nastavlja kroz ovaj tjedan sve tamo do završnice Kupa, ali što je tu je, iz svoje kože ne možemo. Stoga smo se nastojali što bolje pripremiti, skupiti snage i energije za gostovanje u Velikoj Gorici. Domaćin po meni ima puno bolji roster nego što to govori njegov položaj na ljestvici, i zato ne smijemo sebi dozvoliti nekakvo podcjenjivanje ili laganiji pristup. Morat ćemo se pošteno oznojiti i nadam se da ćemo unatoč iscrpljenosti i teškim nogama uspjeti uzeti nova dva boda u hrvatskom prvenstvu – kazao je kapetan Zadra.