Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

PRVA MUŠKA LIGA

Jazine Arbanasi u petom kolu svladale riječki Kvarner 2010

Autor: Paulo Sarić

31.10.2022. 10:52
Jazine Arbanasi u petom kolu svladale riječki Kvarner 2010

Foto: KK Zadar



Košarkaši Jazina Arbanasa stigli su do treće uzastopne pobjede u Prvoj muškoj ligi. Mladići Roka Jurline u subotu su na Višnjiku u neizvjesnom susretu petog kola drugog razreda hrvatske košarke svladali Kvarner 2010 rezultatom 69:68. Premda su nastupili u oslabljenom sastavu, bez dvojice iskusnih igrača Antona Kazarnovskog i Petra Marića, Zadrani su nanijeli prvi ovosezonski poraz igračima Branimira Pavića. Gosti su na samom otvaranju iskoristili nekoliko pogrešaka razvojne momčadi Zadra, no Jazine su brzo uzvratile i na krilima sedam vezanih poena Roka Lukića preuzele rezultatsku inicijativu.


Kontrola rezultata


Uslijedile su izjednačene minute u kojima se igralo koš-na-koš, da bi trica Krševana Klarice odvela domaćine na ugodnih plus sedam uoči ulaska u drugu dionicu (21:17). Obje momčadi su veći naglasak stavile na zaustavljanje udarnih karika suparničkog sastava, a to je bolje polazilo od ruke mladićima Roka Jurline koji su u potpunosti anulirali učinak iskusnog Courtneyja Fellsa, pa američki veteran nije bio ni sjena igrača koji je prošli vikend zatrpao koš Ribole s čak 38 poena. Na parketu smo gledali košarku na »refule«, s malo suštinskih promjena. Klarica je u 14. minuti odveo svoju momčad na dvoznamenkastu prednost (31:21), no odgovor Riječana je bio ekspresan, za brzi povratak na posjed zaostatka. Jazine su uzvratile preko Dina Palčića i Michaela Ružića pa se na veliki odmor otišlo s istom razdaljinom među momčadima s kojom se i ušlo u drugu četvrtinu (38:31). Nastavak je donio sličnu priču. Kad god bi se domaćini odvojili na tri posjeda prednost, Kvarner bi uzvratio izvan linije 6.75 i ostao na priključku. Gosti su imali osjetnu prednost u skoku koja se očitovala kroz čak 15 drugih napada, pa je u posljednjih deset minuta valjalo smanjiti broj izgubljenih lopti te pametnom igrom na suparničkoj polovici sačuvati prednost.


Drama na kraju


Stvari su išle po planu do 34. minute kada je semafor nakon koša i dodatnog slobodnog bacanja Lukića pokazivao plus devet za Jazine (61:52), no iskusni Riječani su se na krilima Luke Vucića i Marka Damjanovića učas vratili u igru, da bi nakon trice Siniše Štembergera 78 sekundi prije kraja stigli i do potpunog preokreta (67:68). Zadrani su imali velikih napadačkih problema u samoj završnici, a na koncu je zadatak da »vadi kestenje iz vatre« pripao Toniju Deviću Obradoviću koji se prometnuo u junaka Jazina i na asistenciju Palčića pogodio za konačnih 69:68. Trojicu dvoznamenkastih u pobjedničkim redovima predvodio je Jurica Zagoršak sa 16 poena i četiri skoka, a pratili su ga Roko Lukić i Krševan Klarica s po 14 koševa, dok je najefikasniji u redovima riječkog sastava bio Marko Damjanović koji je svoja 23 poena nadogradio s 11 uhvaćenih lopti.


JAZINE A. 69 – KVARNER 2010 68


(21:14, 17:17, 17:16, 14:21)




ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja: 20. Suci: Karlo Mirčeta, Josip Modrić i Frane Lovrić.


JAZINE A.: Palčić 6, Zagoršak 16, Karamarko 2, Njegovan 7, Lukić 14, Bilokapić, Klarica 14, Badrak, Dević Obradović 6, Matulina 1, Ružić 3. Trener: Roko Jurlina.


KVARNER 2010: Delpin, Vucić 17, Naletilić 3, Fells 4, Damjanović 23, Štemberger 18, Jashari 3, Cvitković, Kostić, Baćac Simper. Trener: Branimir Pavić.