Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

prva muška liga

Jazine treći put bolje od Puntamike

Autor: Paulo Sarić

18.03.2023. 17:20
Jazine treći put bolje od Puntamike

Foto: Mate Komina

Košarkaši Jazina Arbanasa danas su u trećem ovosezonskom gradskom okršaju igranom u sklopu prvog kola Lige za ostanak Prve muške lige svladali suparnike iz Opus Puntamike rezultatom 91:70.


Igrači Roka Jurline su od samog starta uspostavili premoć na parketu te su se rano odvojili na dvoznamenkastu prednost, da bi semafor već u petoj minuti nakon trice Tonija Devića Obradovića pokazivao 15:2 za domaćine.


Za konsolidaciju momaka u zelenim dresovima valjalo je sačekati nastavak prve četvrtine kada su Dominik Zelanto i Borna Jurela s nekoliko poena primaknuli đake Jakova Vladovića na minus sedam (17:10), no Jazine su odmah odgovorile serijom 8:0 pa se u drugu dionicu ušlo s 15 koševa viška iz perspektive mladića iz razvojne momčadi Zadra (28:13).


Nastavak prvog poluvremena je donio puno izjednačeniju košarku u kojoj su se Puntamičani držali na deset do petnaest koševa zaostatka, a predstavu zadarske mladosti je nakratko zasjenila ozljeda Devića Obradovića koji je nakon krivog doskoka bio prisiljen ranije otići u svlačionicu.


U nastavak susreta se ušlo s vodstvom Jazina 49:36, da bi se domaćini već na otvaranju treće četvrtine odvojili na plus 20 i u potpunosti umirili utakmicu. Do kraja smo gledali nadigravanje mladića s obje strane, u kojem većih promjena po pitanju odstojanja nije bilo, pa su domaćini mirno stigli do 12. trijumfa u sezoni.


Josip Badrak je s 18 poena bio najefikasniji u pobjedničkim redovima, a pratio ga je Michael Ružić sa 17 koševa, sedam skokova i šest blokada, dok je Puntamiku predvodio Šime Bašić s 15 poena i devet uhvaćenih lopti.