Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

bez šanse

Jazine u 13. kolu Prve muške lige poražene od Dubrovnika

Autor:

09.01.2023. 09:54
Jazine u 13. kolu Prve muške lige poražene od Dubrovnika

Foto: KK Jazine



Košarkaši Jazina Arbanasa poraženi su u subotu na Višnjiku u susretu 13. kola Prve muške lige od Dubrovnika rezultatom 73:101. Mladići iz razvojne momčadi Zadra nisu uspjeli parirati lideru prvenstva koji je već u prvoj četvrtini sagradio veliku prednost, nakon čega je mirno održavao razliku i učvrstio poziciju na vrhu drugog razreda hrvatske košarke.


Za prve poene zadarskog sastava trebalo je sačekati pune tri minute, što su gosti iskoristili da se odmah odvoje na dvoznamenkastu prednost (0:11). Napadačke poteškoće su nakratko prekinuli Toni Dević Obradović i Roko Lukić, no Dubrovčani su nastavili diktirati ritam i već u sedmoj minuti otišli na okruglih 20 razlike (5:25).


Zadranima su problem stvarale izgubljene lopte pa su igrači Ivana Perinčića mirno održavali prednost i na veliki odmor otišli s i više nego ugodnih plus 21 (34:55). Otvaranje nastavka je proteklo u znaku košarkaša Roka Jurline koji su na krilima triju vezanih trica Gabriela Karamarka i Josipa Badraka prišli na 12 koševa zaostatka, no bilo je to sve od domaćeg sastava.




Dubrovnik je uzvratio preko Filipa Vujičića, brzo odbivši nalet Jazina, a nije trebalo dugo čekati ni da se gosti vrate na plus 20 i potvrde kurs koji ih je čvrsto vodio prema nova dva boda. Kada je Javon Levi krajem treće četvrtine pogodio za 51:81 odagnana je i zadnja dvojba oko pobjednika, pa su do kraja veću priliku dobili igrači s klupe obje momčadi, što su Zadrani iskoristili da barem donekle ublaže poraz.


Petoricu dvoznamenkastih u dubrovačkim redovima predvodio je Gvido Guštin s 21 poenom i osam skokova, dok su najefikasniji u redovima Jazina Arbanasa bili mladi Michael Ružić s 25 koševa i osam uhvaćenih lopti te Josip Badrak s 21 poenom.