Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

NBA liga

Lakersi bi nakon LeBrona Jamesa mogli ostati bez još jedne važna karike tijekom borbe za doigravanje

Autor: Hina

02.03.2023. 06:41
Lakersi bi nakon LeBrona Jamesa mogli ostati bez još jedne važna karike tijekom borbe za doigravanje

Foto: Anthony Davis/Foto REUTERS

Zbog desnog stopala Davis je ove sezone već propustio dvadeset utakmica



LOS ANGELES  Velikih problema s ozlijeđenim košarkašima imaju Los Angeles Lakers pa je tako opet izvan stroja Anthony Davis i to zbog desnog stopala, s kojim je imao već problema ove sezone.


LA Lakers su službeno obznanili tek da će Davis sigurno propustiti gostovanje kod Oklahoma Cityja, ali američki mediji najavljuju i puno dulju stanku za ponajboljeg igrača kluba iz Los Angelesa. Zbog desnog stopala Davis je ove sezone već propustio dvadeset utakmica.


Ova vijest je time lošija jer je već izvan stroja LeBron James, a Lakersi, pak, hvataju pobjede i plasman u doigravanje Zapadne konferencije NBA lige ili barem ‘play-in’. Trenutačno je klub iz Los Angelesa ispod crte s omjerom 29-33. Slabiji su na Zapadu od Lakersa jedino Oklahoma City, San Antonio i Houston, no do ‘play-in’ utakmica im u ovom trenutku nedostaje samo jedna pobjeda.




Davis je u zadnje vrijeme bio ključ svih uspjeha Lakersa te je u posljednjih sedam utakmica imao sljedeće brojke, 21.9 poena, 15.4 skokova, dvije asistencije i 2.6 blokada po susretu.