Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jednostran susret

Opus Puntamika u 12. kolu Prve lige poražena od Zagreba

Autor: Paulo Sarić

19.12.2022. 13:13
Opus Puntamika u 12. kolu Prve lige poražena od Zagreba

Foto: Mate Komina



Košarkaši Opus Puntamike poraženi su u subotu na domaćem terenu u susretu 12. kola Prve muške lige od Zagreba rezultatom 75:106.


Oslabljeni neigranjem Borne Jurele i Dominika Zelanta Puntamičani su tek prvih nekoliko minuta uspjeli parirati favoriziranim gostima iz glavnog grada koji su sredinom prve četvrtine na krilima Dina Butorca krenuli u veliki nalet i s četiri trice u kratkom periodu rano otišli na dvoznamenkastu prednost.


Vezali su Zagrepčani 19 poena bez odgovora i u drugu dionicu ušli s plus 14 (24:38), da bi u jednom trenutku imali i okruglih 20 koševa prednosti, no dobra rola mladog Davida Pavina vratila je domaćine natrag u igru pa se na veliki odmor otišlo s relativno otvorenih 47:56.




Nastavak je donio puno čvršću obranu gostiju koji su podigli intenzitet na defenzivnoj strani terena i učas se vratili na dvoznamenkastu prednost, da bi širi izbor napadačkih rješenja odveo momke trenera Edina Hadžića i natrag na plus 20 u 26. minuti (52:72).


Puntamičani su držali nadu na životu do otvaranja četvrte četvrtine, kada je Zagreb trima tricama ugrađenim u seriju 0:11 otišao na 68:96, nakon čega je priči bio kraj.


Petoricu dvoznamenkastih u pobjedničkim redovima predvodio je Dino Butorac s 27 poena, a pratio ga je Bruno Levanić-Kutni s 20 koševa, devet asistencija i šest uhvaćenih lopti, dok je najefikasniji među desetkovanim Puntamičanima bio David Pavin s 24 poena i tri asistencije.