Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

DRUGA MUŠKA LIGA

Polovičan učinak Diadore, dva poraza Sukošana

Autor: Paulo Sarić

27.12.2022. 20:41
Polovičan učinak Diadore, dva poraza Sukošana

Foto: Andrej Jančijev/KK DIADORA



Odigranim osmim i devetim kolom završen je prvi dio sezone južne skupine Druge muške lige. Klubovi iz Zadarske županije nisu na željeni način uspjeli zaključiti kalendarsku 2022. godinu te su u četiri susreta upisali samo jednu pobjedu, djelo Diadore na gostovanju kod OKK Dražen Petrović, te u nastavak natjecanja ulaze s druge, odnosno osme pozicije na ljestvici.


Poraz u borbi za vrh


«Entuzijasti« su nakon pobjede protiv DOŠK-a u prvim danima prosinca pobjednički niz nastavili gostujućim trijumfom kod OKK Dražen Petrović rezultatom 81:95. Mladići Marka Selina su čitavo vrijeme kontrolirali rezultat te su na veliki odmor otišli s devet poena prednosti (41:50), što su u nastavku dodatno povećali i stigli do novih vrijednih bodova.


Diadoru su s po 16 koševa predvodili Toni Torbarina i Andro Mirčeta, dok je najbolji u redovima primoštenskog sastava bio Frane Antić s 18 poena.




Posljednja utakmice godine donijela je izravan okršaj Diadore i Mislava za čelo ljestvice, a na koncu su nakon velike borbe do pobjede stigli gosti koji su slavili rezultatom 67:73.


Puno iskusniji Podstranjani su bolje otvorili dvoboj i u svlačionicu odnijeli zalihu od deset koševa (28:38), što mladići iz druge razvojne momčadi Zadra u nastavku nisu uspjeli preokrenuti te su upisali drugi ovosezonski poraz u trećem razredu hrvatske košarke.


»Entuzijaste« je sa 16 poena predvodio Roko Zdrilić, a pratio ga je Manuel Dundović s 11 koševa, dok je najbolji u pobjedničkim redovima bio Toma Bulić s 23 poena.


Skromni prosinac


Drugi dio prosinca neće ostati u najljepšim sportskim sjećanjima ni košarkašima Sukošana koji su upisali dva poraza, prvo na gostovanju kod DOŠK-a rezultatom 85:65, a potom i na domaćem terenu protiv OKK Dražen Petrović. Drnišani su se u osmom kolu pokazali kao pretvrd zalogaj te su velik dio posla riješili već u prvom poluvremenu.


Ključnom se pokazala druga dionica nakon koje su domaćini otišli na plus 19, što su u nastavku mirno sačuvali i stigli do vrijednih bodova. Domaćine je s 20 koševa predvodio Luka Pandurić, dok je najraspoloženiji u sukošanskim redovima bio David Kosović s 22 poena.


Sukošanci su godinu zaključili domaćim porazom u »susjedskom« dvoboju s OKK Dražen Petrović koji je slavio sa 73:82. Nakon izjednačenog prvog poluvremena (37:35), gosti su u nastavku zaigrali bolje i brzo stigli do preokreta, da bi pitanje pobjednika riješili u posljednjoj dionici i stigli do četvrte pobjede u sezoni, ostavivši košarkaše Sukošana na osmom poziciji na ljestvici s omjerom 3-6.


Nino Kotrulja i Šime Perinović su s po 18 koševa bili najefikasniji u domaćim redovima, dok je Primoštence predvodio Petar Šarić s 22 poena.