Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Liga bez granica

Polovičan učinak Plusica u Trbovlju

Autor: Paulo Sarić

29.03.2023. 13:46
Polovičan učinak Plusica u Trbovlju

Foto: ŽKK Zadar Plus



Košarkašice Zadar Plusa odigrale su nove dvije utakmice u regionalnoj Ligi bez granica, pri čemu su ostvarile polovičan učinak. »Plusice« su prvo tijesno poražene od Intercluba rezultatom 62:63, da bi u drugom susretu dvostrukog programa uvjerljivo svladale Felix sa 69:52.


Problemi sa zapisničkim stolom


Zadranke su u subotu igrale utakmicu trećeg kola Lige za prvaka Prve ženske lige u kojoj su uvjerljivo svladale Podravca, pa su u Sloveniju otputovale sa samo tri seniorske igračice i pet djevojčica rođenih između 2008. i 2010. godine, što su Talijanke u prvom susretu vješto iskoristile i rano se odvojile na dvoznamenkastu prednost. Druga dionica je donijela nešto bolju igru »Plusica« koje su se vratile na dva posjeda zaostatka i na veliki odmor otišle s dohvatljivih 40:36, no otvaranje nastavka je donijelo novi nalet košarkašica Intercluba koje su gošćama u trećoj četvrtini dozvolile samo tri poena i u posljednjih deset minuta ušle s ugodnih 16 koševa prednosti (55:39). Zadranke se nisu predavale, te su malo po malo počele topiti zaostatak, da bi se u samoj završnici zahvaljujući ubačaju Jalije Arnwine vratile i u potpuni egal. Barem se tako činilo. Naime, umjesto 63:63 i izvjesnog ulaska u produžetke, semafor je pokazivao 63:62 za Muggiju, uz objašnjenje da je napravljena ispravka jer je tijekom ranijeg dijela utakmice upisan pogrešan rezultat. Pošto su do kraja susreta ostale još samo četiri sekunde, vremena za novi povratak nije bilo pa su dva boda otišla put Italije. Davorka Balić je s 22 poena bila najefikasnija igračica utakmice, dok je Jalia Arnwine dodala 19 koševa za »Plusice«. Interclub je predvodila Alessia Santoro s 21 poenom.



ZADAR P. 62 – INTERCLUB M. 63


(22:13, 18:23, 15:3, 8:23)


Rutinska pobjeda




Drugi susret nedjeljnog programa protekao je u potpunoj kontroli Zadranki koje su se, nošene dodatnom motivacijom zbog situacije koja se dogodila u prvoj utakmici, već do kraja prve četvrtine odvojile na dvoznamenkastu prednost, što su do velikog odmora dodatno povećale na plus 19 (23:42), nakon čega su mirno privele susret kraju. U nastavku su veću priliku na parketu dobile i najmlađe košarkašice u zadarskim redovima koje su objeručke prihvatile pruženu priliku i mirno održavale prednost, za novi trijumf »Plusica« u Ligi bez granica. Jalia Arnwine je s 24 poena bila najefikasnija u pobjedničkim redovima, a pratila ju je Cvita Perić s 14 koševa, dok je Špela Kosem s 18 poena predvodila igračice Felixa.



FELIX 52 – ZADAR P. 69


(12:25, 11:17, 13:18, 16:9)


Zadranke se nakon šest odigranih utakmica nalaze na šestoj poziciji na ljestvici s omjerom 4-2, no valja uzeti u obzir da imaju čak pet odigranih susreta manje od prvoplasirane Krke.