Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prva muška liga

Presudili izostanci i izgubljene lopte

Autor: Paulo Sarić

08.03.2023. 18:06
Presudili izostanci i izgubljene lopte

Foto: KK Zadar



Košarkaši Jazina Arbanasa poraženi su na gostovanju kod Ribole Kaštela u 21. kolu Prve muške lige rezultatom 83:69, čime su kompromitirali šanse za plasman u Ligu za prvaka drugog razreda hrvatske košarke. Oslabljeni neigranjem Krševana Klarice i Michaela Ružića, mladići iz razvojne momčadi Zadra nisu uspjeli parirati puno iskusnijim Kaštelanima, koji u svojim redovima imaju nekadašnje nositelje igre hrvatskih abaligaša Antu Delaša i Matea Kedžu. Već su početne minute pokazale da to neće biti dobra večer za igrače Roka Jurline.


Domaćini su bolje otvorili utakmicu i rano se odvojili na dvoznamenkastu prednost (14:3), čime su, pokazat će se, dali tempo čitavom susretu. Dvije trice Jurice Zagoršaka i Gabriela Karamarka nakratko su vratile Zadrane u igru, no s druge je strane raspoložen bio Ante Perkušić pa se u drugu dionicu ušlo s ugodnih plus 11 Ribole. Mladićima iz Jazina su velike probleme stvarale izgubljene lopte, njih čak 13 u prvom poluvremenu, a kada se tome doda i »klimavi« šut za tri poena, dvoznamenkasti minus pri odlasku na veliki odmor (42:30) i nije bio začuđujuć. Karamarko je s klupe pokušavao »razdrmati« svoju momčad, no i on je zbog ozljede na parketu proveo tek nešto više od devet minuta te je već sredinom treće četvrtine bio primoran preseliti na klupu, a kada se na to s druge strane nadovezao raspoloženi Delaš, postalo je jasno da od velikog preokreta neće biti ništa.


Posljednja dionica je stoga donijela mirno odrađivanje posla igrača Damira Rančića koji su na koncu rutinski stigli do 15. pobjede u sezoni. Domaćine je s 19 poena predvodio Petar Markota, a pratio ga je Perkušić sa 17 koševa i deset skokova, dok su Karamarko i Josip Badrak s po 11 poena bili najefikasniji u redovima Jazina.