Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

NBA liga

Russell Westbrook dobio otkaz u Utah Jazzu i po hitnom postupku se vraća u Los Angeles

Autor: Hina

21.02.2023. 09:58
Russell Westbrook dobio otkaz u Utah Jazzu i po hitnom postupku se vraća u Los Angeles

Foto: Russell Westbrook/Foto REUTERS

Westbrookov agent Jeff Schwartz kazao je kako on namjerava potpisati za Clipperse



LOS ANGELES Bivši najkorisniji igrač američke profesionalne košarkaške NBA lige i igrač s najviše “triple-double” učinaka u karijeri Russell Westbrook u ponedjeljak je i službeno dobio otkaz u Utah Jazzu u koji je razmijenjen iz Los Angeles Lakersa te bi se kao slobodan igrač trebao vratiti u Los Angeles, ali u momčad Clippersa.


Nakon što igrač dobije otkaz u svom klubu, nakon 48 sati može potražiti novi klub, a Westbrookov agent Jeff Schwartz kazao je kako on namjerava potpisati za Clipperse.


Ove sezone je 34-godišnji Westbrook u dresu Lakersa prosječno ubacivao 15.9 koševa uz 7.5 asistencija i 6.2 skokova.




Prije šest godina je Westbrook kao član Oklahoma City Thundera izabran za MVP-a sezone, no otada je promijenio nekoliko klubova, igrao je još za Houston Rocketse, Washington Wizardse i Lakerse, no nigdje nije opravdao svoj bogati ugovor.


Clippersi, koji u svojim redovima imaju velike zvijezde poput Kawhija Leonarda i Paula Georgea, a za koje igra i hrvatski centar Ivica Zubac s omjerom pobjeda i poraza 33-28 trenutačno zauzimaju četvrto mjesto u Zapadnoj konferenciji.


Istodobno, Milwaukee Bucksi dobili su dobre vijesti jer je ozljeda zapešća njihovog najboljeg igrača Giannis Antetokounmpa lakše prirode. Antetokounmpo se ozlijedio u četvrtak protiv Bullsa u posljednjem nastupu prije “All-Star” pauze, no vratit će se u sastav čim mu bol popusti.


Bucksi su s omjerom 41-17 druga momčad Istoka, tik iza vodećih Boston Celticsa koji su na 42-17.