Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

NBA liga

Suci priznali da su oštetili LeBrona i Lakerse protiv Bostona: "Postojao je kontakt, nismo vidjeli prekršaj"

Autor: Hina

30.01.2023. 07:20
Suci priznali da su oštetili LeBrona i Lakerse protiv Bostona:

Foto: LeBron James/Foto REUTERS

Lakersi su odmah nakon utakmice glasno izrazili svoje nezadovoljstvo suđenjem, prvenstveno tom posljednjom situacijom nakon koje je James urlajući trčao po terenu, ali i činjenicom kako su Celticsi u čitavoj utakmici izveli 39 slobodnih bacanja, a Lakersi 20



BOSTON Glavni sudac subotnje utakmice između Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa, dvije najtrofejnije NBA momčadi, koju su Celticsi dobili na svom parketu sa 125-121 nakon produžetka, priznao je pogrešku svoje ekipe u posljednjim trenucima četvrte četvrtine, a koja je imala izravni utjecaj na konačni ishod.


Naime, kod rezultata 105-105 najveća zvijezda Lakersa LeBron James je u posljednjem napadu u četvrtoj četvrtini krenuo u prodor pod obruč Celticsa te ga je u pokušaju polaganja za pobjedu u posljednjoj sekundi četvrte četvrtine udarcem po ruci omeo Jayson Tatum. Iako se na snimci jasno vidi udarac po Jamesov ruci, suci su ostali nijemi pa James nije dobio zaslužena dva slobodna bacanja s kojima je mogao odlučiti utakmicu već se otišlo u dodatnih pet minuta u kojima su bolji bili Celticsi.


“Postojao je kontakt. U vrijeme utakmice nismo vidjeli prekršaj. Sudačka je postava propustila donijeti odluku”, kazao je glavni sudac utakmice Eric Lewis.




Lakersi su odmah nakon utakmice glasno izrazili svoje nezadovoljstvo suđenjem, prvenstveno tom posljednjom situacijom nakon koje je James urlajući trčao po terenu, ali i činjenicom kako su Celticsi u čitavoj utakmici izveli 39 slobodnih bacanja, a Lakersi 20.


Poraz je posebno zabolio Lakerse jer se grčevito bore za plasman u posezonu, sada su na omjeru pobjeda i poraza 23-27 te se nalaze na 13. mjestu Zapadne konferencije s omjerom pobjeda i poraza 23-27. Deseti Utah Jazz, koji drži posljednje mjesto koje vodi u “play-in” je na 26-26, dok su na šestom, posljednjem koje izravno vodi u doigravanje Minnesota Timberwolvesi sa 27-25.