Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

NBA liga

VIDEO Debakl Giannisovih Bucksa u Memphisu, Tylero Herro ubacio deset trica Rocketsima, Pelicansi pali u produžetku

Autor: Portal Novi list

16.12.2022. 08:07
VIDEO Debakl Giannisovih Bucksa u Memphisu, Tylero Herro ubacio deset trica Rocketsima, Pelicansi pali u produžetku

Foto: Tyler Herro i Jalen Green/Foto REUTERS

Milwaukee je početkom posljednje četvrtine gubio s 50 poena razlike od Grizzliesa



Ja Morant ugradio je “triple double” učinak (25 poena, 10 skokova i 10 asistencija) u sedmu uzastopnu pobjedu Grizzliesa kojom je momčad iz Memphisa zasjela na čelo Zapadne konferencije. Bucksi su doživjeli pravi debakl, ostali su “zaleđeni” na minus – 41. A moglo je biti i gore po njih. Grizzliesi su u posljednjoj četvrtini vodili s 50 poena razlike, što je najveća prednost koju je jedna NBA momčad imala ove sezone. Giannis Antetokounmpo zabio je tek 19 poena kod gostiju iz Milwaukeea.


Tyler Herro ugradio je 10 trica u učinak karijere (41 poena) ostvaren u pobjedi Heatsa nad Rocketsima. Herro je dan nakon što je pogodio devet trica (35 poena) u sudaru s Oklahomom postao četvrti igrač u povijesti Hetsa koji je u jednoj utakmici postigao deset trica.


– Nisam znao za taj rekord sve dok nisam pogodio devet trica. Nisam se time vodio u utakmici protiv Houstona, samo sam pokušao zabiti što više da bi pomogao ekipi – rekao je Herro, koji je za deset trica potrošio 15 lopti.




Jimmy Butler je za treću uzastopnu pobjedu Miamija pridodao 20 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Jalen Green predvodio je Houston s 22 poena.


Jordan Clarkson zabio je 39 poena (sedam trica) u pobjedi Utaha nad New Orelansom. Utakmica je riješena tek u produžetku nakon što je Tray Murphy pogodio tricu 2.9 sekundi prije kraja posljednje četvrtine i ponudio Pelicansima novu šansu.


Lauri Markkanen se očito vratio u šutersku formu s početka sezone ubacivši 31 poen. Zion Williamson je isto toliko pogodio u dresu gostiju (osam skokova i osam asistencija).


 


REZULTATI


LA Clippers – Phoenix 95:111


Utah – New Orleans 132:129


Memphis – Milwaukee 142:101


Houston – Miami 108:111