Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

NBA liga

VIDEO Giannis Antetokounmpo zabio 50 poena za pola sata, debakl Clippersa u Clevelandu

Autor: Portal Novi list

30.01.2023. 07:42
VIDEO Giannis Antetokounmpo zabio 50 poena za pola sata, debakl Clippersa u Clevelandu

Foto: Giannis Antetokounmpo/Foto REUTERS

Ivica Zubac odigrao je nešto manje od 22 minute i uhvatio sedam skokova uz tek dva pogođena slobodna bacanja



RIJEKA Giannis Antetokounmpo zabio je okruglih 50 poena u pobjedi Bucksa nad Pelicansima. I sve to za pola sata provedenih na parketu. Promašio je tek šest od 26 lopti iz igre, pogodio tri od četiri pokušaja za tri poena. Ovo je deseti put ove sezone da je zabio 40 i više poena, odnosno peti put u karijeri da je zabio 50 poena. Posljednji put učinio je to protiv Wizardsa 4. siječnja ove godine. Bucksi su utakmicu zaključili s 55 posto šuta. Pelicansi su bili osjetno osabljeni, bez svoja tri najbolja strijelca (Zion Williamson, Brandon Ingram i CJ McCollum) nisu mogli izbjeći osmi poraz zaredom.


Turski reprezentativac Cedi Osman izjednačio je učinak karijere na NBA parketima (29 poena) i izjednačio klupski rekord s pogođenih sedam trica iz sedam pokušaja u pobjedi Cavaliersa nad Clippersima. Donovan Mitchell se vratio nakon tri utakmice pauze s 11 poena. Cleveland je u jednom trenutku imao 40 poena prednosti (82:42).


Clippersi, kojima je ovo prvi poraz nakon pet uzastopnih pobjeda, su nastupili bez Kawhija Leonarda, Paula Georgea i Reggie Jacksona. Ivica Zubac odigrao je nešto manje od 22 minute i uhvatio sedam skokova uz tek dva pogođena slobodna bacanja. Hrvatski centar promašio je svih pet pokušaja iz igre.




Ja Morant je i drugu utakmicu zaredom, a ukupno peti put ove sezone, plasirao “triple-double” učinak. Postigao je 27 poena, podijelio 15 asistencija i uhvatio 10 skokova u pobjedi Griezzliesa nad Pacersima.


REZULTATI


Charlotte – Miami 122:117


Memphis – Indiana 112:100


Cleveland – LA Clippers 122:99


Milwaukee – New Orleans 135:110