Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

NBA liga

VIDEO Jayson Tatum odveo Celticse do pobjede nad Mavsima s neraspoloženim Lukom Dončićem

Autor: Portal Novi list

06.01.2023. 07:03
VIDEO Jayson Tatum odveo Celticse do pobjede nad Mavsima s neraspoloženim Lukom Dončićem

Foto: Jayson Tatum i Luka Dončić/Foto REUTERS

Ivica Zubac postigao je osam poena u teškom porazu Clippersa kod Nuggetsa



Celticsi su se vratili pobjedama nakon dva uzastopna poraza. Jayson Tatum ostvario je drugi “triple-double” u karijeri – 29 poena, 14 skokova i 10 asistencija. Jaylen Brown se priključio s 19 poena za prvi poraz Dallasa nakon niza od sedam pobjeda. Luka Dončić je u prethodnih pet utakmica u prosjeku zabijao 44.5 poena, protiv Bostona je ostao na – 23 poena.


Slovenac nije igrao u posljednjoj četvrtini u koju su Mavsi ušli s “minus 24”. Luka je promašio svih šest pokušaja za tri poena (Dallas 7-32), pogodio je tek sedam od 23 šuteva upućenih na suparnički koš. Dallas je dva dana nakon što je imao gotovo 60 posto šuta protiv Oklahome u susretu s Celticsima ostao na 38 posto šuta.


Ivica Zubac zabio je osam poena uz pet skokova u teškom porazu Clippersa u Denveru. Ni dvostruki MVP nije bio osobito raspoložen. Nikola Jokić zabio je 12 poena uz šest skokova i devet asistencija. Utakmica je bila poput prometa u jednosmjernoj ulici. Nuggetsi su u jednom trenutku vodili s 43 poena razlike!




Čak sedam igrača Denvera završilo je utakmicu s “dvocifrenim učinkom” u rubrici poena. Kawhi Leonard je zabio šest, Paul George tri poena… Clippersi su pogodili tek 37 posto šuteva iz igre, odnosno samo pet od 37 pokušaja za tri poena.


 Ja Morant s 32 i Jaren Jackson Jr s 32 poena odveli su Grizzliese do pobjede nad Orlandom – pete uzastopne. Paolo Banchero je uzvratio s 30 poena i devet skokova.


Lauri Markkanen zabio je 49 poena, najviše u karijeri, i odveo Utah do pobjede nad Houstonom. Finac je već u prvoj četvrtini isporučio 18 poena. Na kraju je promašio tricu za “50 plus” poena.


REZULTATI


Denver – La Clippers 122:91


Houston – Utah 114:131


Dallas – Boston 95:124


Orlando – Memphis 115:123