Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

NBA liga

VIDEO Jimmy Butler odveo Heatse na tekilu i skakavce, a onda i do pobjede na 2.240 metara nad morem

Autor: Portal Novi list

18.12.2022. 08:16
VIDEO Jimmy Butler odveo Heatse na tekilu i skakavce, a onda i do pobjede na 2.240 metara nad morem

Foto: Foto REUTERS

Miami i San Antonio igrali su u Meksiko Cityju, vodstvo NBA lige razmišlja o širenju lige na jug...



RIJEKA Jimmy Butler postigao je 15 od svojih 26 poena u drugom poluvremenu za četvrtu uzastopnu pobjedu Hetsa koji su svladali Spurse u – Mexico Cityju. Bila je to prva utakmica NBA lige u glavnom gradu Meksika nakon 2019. godine. Ovo je ujedno i najviša nadmorska visina na kojoj se odigrala utakmica NBA lige. Denver je na 1.600 metara nad morem, a Mexico City na 2.240… Heatsi su zbog prilagodbe na takve uvjete stigli u Meksiko još u četvrtak, a osim toga probali su i lokalne specijalitete – skakavce. Jasno, sve su zalili – tekilom.


– Volim igrati po cijelom svijetu i gdje god dođem kušam domaću kuhinju. Probao sam tekilu u skakvce. Nije bilo loše! – rekao je Butler.


Bam Adebayo zabio je 22 poena uz 13 skokova, Keldon Johnson 22 poena za Spurse.


Inače, ovo je bila 31. utakmica NBA lige u Meksiku, najviše od svih zemalja na svijetu isključujući Kanadu koja ima svoju NBA momčad. Više od 20 tisuća navijača napunilo je arenu čija izgradnja je prije deset godina stajala 300 milijuna dolara.




– Možda jednoga dana dobijemo NBA momčad iz Meksika. Naš cilj je širenje lige izvan SAD-a, ima smisla da to bude prema jugu… – rekao je Adam Silver, voditelj NBA lige.


Luka Dončić zbog ozljede je propustio poraz Mavsa u produžetku u Clevelandu. Jarrett Allen je zakucavanje dvije minute prije kraja dao Cavaliersima ključnu prednost. Zanimljivo, momčad iz Clevelanda nije izgubila niti jedan od pet produžetaka ove sezone!


Ja Morant nije dočekao kraj utakmice na parketu. Najveća zvijezda Memphisa isključena je krajem prvoga poluvremena u porazu od Oklahome. Zaradio je drugu tehničku zbog “dugog jezika”. Prvo se raspravaljao sa sucem, a onda i navijačima…


– Prvu tehničku ​​sam dobio jer sam rekao sucu da sam dobio udarac u lice. Nisam ga psovao! Drugu tehničku sam dobio zbog razgovora s navijačima – rekao je Morant, koji je do isključenja zabio tek šest poena.


REZULTATI


Phoenix – New Orleans 118:114


Oklahoma – Memphis 115:109


Milwaukee – Utah 123:97


Houston – Portland 95:107


Cleveland – Dallas 100:99 (produžetak)


San Antonio – Miami 101:101


LA Clippers – Washington 102:93