Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

NBA liga

VIDEO Sjajni Nikola Jokić odveo Nuggetse do pobjede u produžetku u velikom "derbiju" Zapada

Autor: Portal Novi list

26.12.2022. 08:14
VIDEO Sjajni Nikola Jokić odveo Nuggetse do pobjede u produžetku u velikom

Foto: Nikola Jokić pokušava poentirati preko Mikala Bridgesa i Chrisa Paula/Foto REUTERS

Jokić je postao tek treći košarkaš u povijesti NBA lige koji je na Božić ostvario "triple-double" učinak uz najmanje 30 poena



RIJEKA Dario Šarić nije ulazio u igru porazu Sunsa u Denveru. Nuggetsi su na krilima sjajnog Nikole Jokića slavili u derbiju Zapada i zadržali lidersku poziciju u svojoj konferenciji. Srpski centar odigrao je briljantnu utakmicu ostvarivši još jedan svoj “triple double” učinak. Postigao je 41 poen, uhvatio 15 skokova i podijelio 15 asistencija. Imao je čak 64 posto šuta iz igre, 50 posto za tri poena i promašio je tek dva od devet slobodnih bacanja. Na parketu je proveo 44 minute… Aaron Gordon je zabio 28 poena i uhvatio 14 skokova.


Landry Shamet je s 31 poen predvodio strijelce Sunsa, Chris Paul je zabio 17, a Devin Booker odigrao tek nekoliko minuta i završio utakmicu s dva poena.


Nakon dramatične završnice posljednje četvrtine nije uslijedio ništa manje zanimljiv produžetak. Jokić i Gordon su odlijepili Nuggetse, no Landry Shamet je dvije trice vratio nadu momčad iz Arizone. Uslijedilo je zakucavanje Gordona, pa dodatno bacanje za “plus četiri” Denvera 22 sekunde prije kraja. Pokušao je Shamet svojoj momčadi osigurati još jedan produžetak, ali je promašio tricu u posljednjem napadu.




Jokić je postao tek treći košarkaš u povijesti NBA lige koji je na Božić ostvario “triple-double” učinak uz najmanje 30 poena.


REZULTATI


Denver – Phoenix 128:125 (produžetak)


New York – Philadelphia 112:119


Dallas – LA Lakers 124:115


Boston – Milwaukee 139:118


Golden State – Memphis 123:109