Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NBA liga

Stephen Curry je ubacio 40 poena u velikom obračunu, Celticsi zauzdali Jokića, Bucksi upisali drugi poraz

Autor: Portal Novi list

12.11.2022. 08:35
Stephen Curry je ubacio 40 poena u velikom obračunu, Celticsi zauzdali Jokića, Bucksi upisali drugi poraz

Foto: Stephen Curry polaže loptu između Dariusa Garlanda i Jarretta Allena/Foto REUTERS

Više nije vijest, ali je uvijek zanimljivo. Lakersi su opet izgubili...

Cavaliersi su nakon sjajnog otvaranja sezone upisali i treći uzastopni poraz. Aktualni prvaci su pak nakon lošijeg ulaska u sezonu polako počeli hvatati pobjednički ritam. Stephen Curry je pogodio tricu za poravnanje na 1:18 sekundi prije kraja,  pa položio loptu za dva poena, onda postigao još jednu tricu, pa u posljednjih 20-ak sekundi pogodio još pet slobodnih bacanja (neka je i promašio!) za  svojih okruglih 40 poena i domaću pobjedu Warriorsa nad Clevelandom.


Donovan Mitchell je s druge strane ukrasio veliki obračun s 29 poena, 1o skokova i 9 asistencija, no u jednom trenutku se uhvatio za bolni gležanj. Curry je produžio svoj i NBA rekord, ovo je bila 200. uzastopna utakmica u kojoj je postigao barem jednu tricu…




Više nije vijest, ali je uvijek zanimljivo. Lakersi su opet izgubili. Deseti put ove sezone. Izjednačili su pritom najslabiji start u povijesti kluba. Posljednji put su u sezonu ušli s omjerom 2-10 prije sedam godina. Kingsi su u svojim redovima imali raspoloženog  De’Aaron Foxa (32 poena i 12 asistencija). Kod Lakersa je iskočio Anthony Davis s 24 poena i 14 skokova. LeBrona još uvijek nema zbog ozljede aduktora.


Bucksi ipak nisu mogli bez Giannisa, Holidaya, Middletona, Connaugthona, Allean, Inglesa i A.J. Greena. Vodeća momčad lige (omjer 10-2)  poražena je u San Antoniju. Keldon Johnson je bio prvi strijelac Spursa s 29 poena, Jevon Carter prvo ime momčadi iz Milwaukeea s 21 poenom.


Nikola Jokić morao je na klupu u trećoj četvrtini/Foto REUTERS

Nikola Jokić morao je na klupu u trećoj četvrtini/Foto REUTERS


Celticsi su uspjeli “zauzdati” Nikolu Jokića (29 poena, osam skokova) i njegove Nuggetse na putu prema petoj uzastopnoj pobjedi. Na kraju su do pete pobjede u nizu stigli Celticsi. Na krilima Jaysona Tatuma (34 poena, osam skokova i pet asistencija) i dobre obrane na srpskom centru. Prošlogodišnji MVP u trećoj četvrtini morao je na klupu zbog četiri osobne… Tatumu je ovo bila treća utakmica zaredom s najmanje 30 poena.


REZULTATI




LA Lakers – Sacramento 114:120


Golden State – Cleveland 106:101


Memphis – Minnesota 114:103


San Antonio – Milwaukee 111:93


Oklahoma – Toronto 132:113


New York – Detroit 121:112


Orlando – Phoenix 114:97


Boston – Denver 131:112