Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

MLAĐI UZRASTI

Zadar i Diadora izborili plasman na nacionalnu razinu

Autor: Paulo Sarić

21.12.2022. 16:48
Zadar i Diadora izborili plasman na nacionalnu razinu

Foto: Andrej Jančijev/KSZŽ



Proteklih je dana u suorganizaciji KK Diadora i KK Zadar održan završni kvalifikacijski turnir razigravanja za Jedinstvenu kadetsku i Jedinstvenu pretkadetsku ligu. U »Gradu košarke« okupilo se ukupno 12 momčadi u dvije kategorije, koje su bile podijeljene u dvije skupine po uzrasnom rangu, s po tri momčadi u svakoj grupi.


Pretkadeti Zadra nalazili su se u skupini A zajedno s vršnjacima iz Dubrovnika i Adriatic Splita, kadeti Zadra su put do ligaškog dijela natjecanja tražili preko sinjskog Alkara i Dubrovnika, dok u mladi »Entuzijasti« iz Diadore put do velikog uspjeha krčili preko Šibenke i Splita.


S obzirom na to da su samo pobjednici skupina izravno »čekirali« kartu za nastavak natjecanja izuzetno bitno je bilo pobjedama otvoriti turnir. Pretkadeti Zadra su na otvaranju natjecanja uvjerljivo svladali mladiće iz splitskog Adriatica rezultatom 93:64 u susretu u kojem su se već u prvoj četvrtini odvojili na dvoznamenkastu prednost, nakon čega su mirno održavali razliku i stigli na koračić od nacionalne lige.




Još su uvjerljivije bile njihove dvije godine starije klupske kolege koje su nadigrale »Alkare« sa 111:50. Uspješni rezultati zadarskih klubova nastavili su se i u narednim danima, pri čemu su prednjačili mladići iz Diadore. I dok uvjerljive pobjede momaka iz omladinskog pogona Zadra ne bi trebale previše iznenaditi, izdanja mladih »Entuzijasta« uistinu su donijela osvježenje na dalmatinsku košarkašku scenu.


Pokazalo se to već u prvoj utakmici u kojoj su igrači Tonija Vidaića uvjerljivo svladali splitske »Žute« rezultatom 53:82, da bi potvrda velikog uspjeha stigla u susretu sa Šibenkom, koju su »Entuzijasti« pobijedili rezultatom 96:78, za plasman u Jedinstvenu kadetsku ligu.


Izvrstan posao u kadetskom uzrastu zaključili su mladići Marka Selina koji su u drugom susretu nadigrali Dubrovnik sa 124:57 i potvrdili prvo mjesto u skupini A, osiguravši plasman na nacionalnu razinu, dok su pretkadeti Zadra bez borbe došli do vrha svoje skupine i stavili šlag na tortu uspjeha zadarskih klubova.