Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prva ženska liga

Zadranke pobjedničkim nizom najavile Ligu za prvaka

Autor: Šime Ćurko

24.02.2023. 18:05
Zadranke pobjedničkim nizom najavile Ligu za prvaka

Foto: ŽKK Zadar



Košarkašice Zadar Plusa i Zadra u pobjedničkom raspoloženju završile su nastup u skupini B Prve lige. Zadar Plus je pobijedio Arx iz Crikvenice, Otočac i Salonu dok je Zadar bio bolji od Arxa i Salone. Tako su, kao i prošle sezone, obje ekipe izborile Ligu za prvaka. No, lani nisu uspjele izboriti plasman u Premijer ligu. Blizu je bio Zadar Plus, ali je u dodatnim kvalifikacijama izgubio od Splita.


Početak Lige za prvaka je na rasporedu 11. ožujka, a iz skupine A za Premijer ligu će se boriti Vindi i Podravac iz Virja. U međuvremenu Zadar Plus, za koji je debitirala i Davorka Balić, nastavit će s nastupom u Ligi bez granica, gdje će ovaj vikend igrati protiv Folke Borovje i Trbovlja. Prvo mjesto u skupini B osvojio je Zadar Plus, koji je jedini poraz upisao u gradskom derbiju. No, »plusice« u ukupnom omjeru (106:103) bilje bolje od Zadra.


– Ponosni smo što smo drugu godinu zaredom osvojili prvo mjesto u skupini B. Postigli smo 931 koš, odnosno skoro 78 po utakmici, što također potvrđuje našu dominaciju. Veselimo se doigravanju i spajanju s regijom A u Ligi za prvaka. Sretni smo što možemo spomenuti naše djevojčice od kojih je nekoliko ove sezone i debitiralo na seniorskim utakmicama, a nerijetko je padao i pokoji koš. Nastupi u Ligi bez granica bit će nam dobra priprema za ono što nas očekuje, a to je borba za Premijer ligu – rekao je Šime Kraljević, trener Zadra Plusa.





Zadovoljna je bila i Josipa Zanki, koja je prošlo ljeto na klupi Zadra zamijenila Samira Žužu.


– Plasman u Ligu za prvaka je veliki uspjeh naše ekipe, koja se sastoji od dvije seniorke, te juniorki, kadetkinja i pretkadetkinja. Djevojke su radom, odricanjem i s puno truda i borbe postigle ovaj uspjeh. Ponosni smo na njih i na njihov rad, te igru i način na koji su predstavile naš klub tijekom cijele sezone – kaže Zanki i dodaje:


– U teškim i manje teškim trenucima, držalo nas je zajedništvo i borba jedna za drugu. Kroz cijelu sezonu ekipa je uvijek izbacivala različite pojedince i u nijednom trenutku nitko nije bio iznad kolektiva i to je ono što nas najviše veseli. Nagrada za njih je stigla u najljepšem obliku, nastavku natjecanja, gdje se imaju priliku boriti za ulazak u Premijer ligu. Hvala svima koji su podržavali naše cure kroz dosadašnji dio sezone, ova mladost svojom igrom i pristupom zaslužila je pažnju i podršku – zaključila je Zanki.


ZADAR PLUS       77


ARX       56