Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

promarširali Mavrincima

Košarkaši Zadra na gostovanju u 14. kolu nadigrali DepoLink Škrljevo

Autor:

11.01.2023. 21:16
Košarkaši Zadra na gostovanju u 14. kolu nadigrali DepoLink Škrljevo

Foto: Vedran Karuza/Novi list



Za odigrati prvu ovogodišnju utakmicu u HT Premijer ligi košarkaši Zadra su morali potegnuti od Podgorice pa sve do predgrađa Rijeke, točnije Mavrinaca gdje su se na iznimno bezbolan način obračunali sa svojim domaćinima DepoLink Škrljevom. Uistinu, puno lakše od očekivanog momčad Danijela Jusupa je odradila tradicionalno teško gostovanje koje se našlo na repertoaru niti 48 sati nakon bolnog posrtaja u crnogorskoj metropoli. A da nesreća nikad ne dolazi sama potvrdio je i krnji roster kojim se strateg Zadra morao suprotstaviti Škrljevu. Čak trećina abaligaške rotacije (Drežnjak, Lakić i Šantelj) nije se našla u zapisniku pa se u boj za prvu pobjedu u 2023. godini išlo s tek šestoricom iskusnijih dok je ostatak rotacije činio golobradi kvartet: Sikirić, Klarica, Matulina i Njegovan.


Čvrsto otvaranje


Sve te očite kadrovske rupe ipak se ni u jednom trenutku dvoboja s jednim od najslabijih sastava domaćeg prvenstva nisu pokazale relevantnima. Zbili su Zadrani svoje redove te krenuli čvrsto i odlučno od podbacivanja lopte s centra i to im je polovicom prve četvrtine donijelo prvo veće odvajanje na devet koševa prednosti (2:11), a isto odstojanje vrijedilo je i za početak druge dionice (13:22). Tercet najiskusnijih Žganec-Ramljak-Božić već na otvaranju pokazao se kobnim po ambicije domaćina, a ništa boljih vijesti za momčad Damira Rajkovića nije stiglo ni u razdoblju do poluvremena. Razlika je samo rasla u korist gostiju, jer su se spomenutom tercetu sve češće pridruživali ubojiti Jordano i skočni Davis, a zabili su i Sikirić i Čampara ponešto, tako da se Zadar prema svlačionicama uputio sa zadovoljavajućih 19 plusa (25:44) koji su mu svakako garantirali bezbrižniji nastavak dvoboja.


Pet dvocifrenih


Bilo je dovoljno tek pet minuta da se Jusupova momčad nađe na najvećih 26 viška (33:59), pa onda i upadne u trominutnu crnu rupu koju je domaćin iskoristio za seriju 13:0 i primicanje na samo 13 minusa (46:59), međutim to se zapravo pokazalo krajnjim dometom domaćeg sastava koji je već početkom završne četvrtine bio primoran potpisati konačnu kapitulaciju. Petorica dvocifrenih po poenima našla su se u pobjedničkim redovima, s tim da je Ramljak zabio najviše (16), 14 je ubacio Jordano, Žganec 13, dok je Davis upisao “double-double” od 10 poena i isto toliko skokova, a 10 poena pridodao je i mladi Klarica. Kod Škrljeva su se istaknuli Ramme s 18 te Jelić koji je ubacio 16 koševa.


ŠKRLJEVO 71 – ZADAR 85




(13:22, 12:22, 24:20, 22:21)


ČAVLE – Sportska dvorana Mavrinci. Gledatelja: 150. Suci: Marko Mustapić, Gordan Terlević i Andrea Đuraki.


DEPOLINK ŠKRLJEVO: Jelić 16, Obukwelu 4, Bart 6, Kujundžić, Rajčić 3, Antunović 3, Ramme 18, Smojver, Butorac, Ćosić 4, Barišić 11, Svoboda 6. Trener: Damir Rajković.


ZADAR: Davis 10, Jordano 14, Klarica 10, Sikirić 2, Žganec 13, Čampara 8, Matulina 2, Njegovan, Božić 6, Ramljak 16. Trener: Danijel Jusup.