Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

HT PREMIJER LIGA

Košarkaši Zadra poraženi na gostovanju kod Cedevite Junior

Autor:

29.01.2023. 23:08
Košarkaši Zadra poraženi na gostovanju kod Cedevite Junior

Foto: KK Zadar



 


 


Tek 48 sati nakon teškog dvoboja s Borcem, naporan abaligaško-premijerligaški raspored odveo je košarkaše Zadra na megdan Cedeviti Junior koje će zasigurno igrači Danijela Jusupa htjeti što prije zaboraviti. Težak poraz s tek 59 postignutih poena uz šut za tri 3-28 doživjeli su Zadrani na parketu momčadi Damira Mulaomerovića koja je tako vezala sva tri abaligaška skalpa u kratko vrijeme. Poslije slavlja u Draženovom domu i na Gripama, mladi vitamini predvođeni iskusnim duom Simon-Marčinković natjerali su u stupicu i Jusupovu momčad koja se držala u egalu nekih 25 minuta i potom se samo povukla pred nabujalom narančastom rijekom.


Trica 0-14




Najiskusniji pojedinci u domaćim redovima, Simon i Marčinković, povukli su na otvaranju svoju momčad do 9:0, što je onda logički ponukalo Jusupa na preuranjenu minutu odmora nakon koje se igra momaka u plavim dresovima bitnije popravila. Na tri minute do kraja prve dionice gosti su se uspjeli nekako dočepati ravnopravnog položaja (12:10), ali sav trud ubrzo je bačen u vjetar nakon što su na drugoj strani trice vezali Batinić i Kučić. Time su Mulomerovićeve trupe prema drugom dijelu utakmice otišle s 10 viška na svom kontu (20:10) i bacili rukavicu izazova trenutačno šestoplasiranom sastavu ABA lige koji su pak imali spreman odgovor za drugu četvrtinu. Zadrani su u tom razdoblju pokazali evidentan napredak u igri, podigao se intenzitet obrane, a u napadu se izrazito loš vanjski šut kompenzirao nerijetkim napadačkim skokovima. Sve je to bilo razlogom za oživljavanje gostujućih nada u uspjeh u Trnskome kada su Klarica i Drežnjak zaključili gostujuću seriju 17:8 za primicanje na pola koša zaostatka (28:27), no ponestalo je koncentracije u zadnje dvije minute prije odlaska prema svlačionicama koje je Cedevita zahvaljujući Marčinkoviću uspjela iskoristiti za bijeg na četiri plusa (32:28). Šuterski vjerojatno najgore poluvrijeme Zadra ove sezone (trica 0-14) ipak se nije pokazalo katastrofalnim, zaostajali su Jusupovi igrači tek četiri poena za domaćinom koje će konačno poništiti (34:35) prvom zadarskom tricom u utakmici koju je pogodio Čampara nakon proteka četiri minute igre u nastavku.


Raspad sistema


Djelovalo je u tim trenucima da će se gosti vinuti još više, no pokazalo se potpuno suprotno. Domaći sastav razgoropadio se u toj drugoj polovici treće četvrtine, zajahao ne velikoj 20:3 seriji u kojoj su s poenima sudjelovala čak šestorica igrača Damira Mulaomerovića. Najviše su goste zabolile trice Rašića i Serdarušića koje su Cedevitu lanisirale do neslućenih visina (54:38), i Zadar se neplanirano rano našao na konopcima te se u zadnjih deset minuta nije ni trudio popraviti dojam. U blijedoj večeri kod gostiju se iskazao tek Drežnjak sa 16 ubačaja, a u domaćim redovima predvodnikom se pokazao Marčinković s učinkom od 16 poena i šest skokova.


CEDEVITA J. 76 – ZADAR 59


(20:10, 12:18, 22:11, 22:20)


ZAGREB – Sportska dvorana Trnsko. Gledatelja: 400. Suci: Josip Jurčević, Franko Gracin i Bojan Kruljac.


CEDEVITA JUNIOR: Mustapić 3, Kučić 11, Rašić 5, Marčinković 16, Ciani 10, Serdarušić 11, Vrgoč 3, Šabić 2, Simon 7, Zanki, Batinić 6, Topolović 2. Trener: Damir Mulaomerović.


ZADAR: Davis 11, Jordano 4, Klarica 2, Sikirić 2, Žganec 5, Čampara 3, Njegovan, Lakić 2, Drežnjak 16, Božić 4, Šantelj 10. Trener: Danijel Jusup.