Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ht premijer liga

Košarkaši Zadra rutinski slavili kod Furnira

Autor:

20.01.2023. 22:08
Košarkaši Zadra rutinski slavili kod Furnira

Foto: KK Zadar



Put do 12. pobjede u HT Premijer ligi košarkašima Zadra nije uspio zagraditi Furnir koji je unatoč porazu 85:73 pokazao zašto ga svrstavaju uz Šibenku u najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Momci Jeronima Šarina skupo su prodali svoju kožu, no na kraju su morali pružiti ruku svojim protivnicima koji su ipak kvalitetniji i imaju puno širi kadar, a to se posebno osjetilo u zadnjoj dionici.


Božić prelomio


Jusupova momčad je gotovo cijelu utakmicu provela u rezultatskoj kontroli. Osim uvodnih minuta koji su pritezali na domaću stranu (9:5 i 11:9), gosti su ostatak vremena konstantno bili ispred. Međutim, ne toliko visokom te s previše oscilacija u igri pa se Jusupova momčad morala dobro pomučiti da bi u konačnici upisala dva boda.


Furnir je prijetio sve do završnih pet minuta kada je Paponja dalekom tricom odveo utakmicu u potpuno neizvjesne vode, primaknuvši svoje na samo dva zaostatka (71:73). Ali, na sreću Zadrana nije bilo više goriva u rezervoarima Dubravaša koje je potom pokopao Luka Božić sa šest vezanih ubačaja, iskreiravši bijeg na nedostižnih plus sedam (72:79).


Rupa u trećoj dionici




U prvoj dionici Trojac Čampara-Žganec-Jordano diktirao je tempo u zadarskom napadu koju su Zadrani priveli kraju sa sedam plusa na svom kontu (21:28). U redovima Furnira velike je probleme gostujućoj obrani pravio Matej Bošnjak, ali nisu mu se priključili bitne Šarinove poluge Hollingsworth i Vidović.


Činilo se po razvoju događaja u drugoj četvrtini da Jusupova momčad sigurno gazi prema laganoj pobjedi, jer priključili su se Lakić i Davis te je semafor pokazivao i dvocifrenih 11 viška (26:38), a na odmor se otišlo sa solidnih osam plusa (39:47).


Ipak u trećoj četvrtini Zadrani su upali u rupu, pogubili su konce svoje igre i dozvolili Furniru potpuni povratak u utakmicu. Bošnjak je nastavio tamo gdje je stao u prvom dijelu, priključio se i Hollingsworth dok je paniku s ukradenim loptama sijao Kuzmanović.


Na semaforu je pred ulazak u završnih deset minuta svijetlilo 63:63, i Jusup je morao pronaći formulu za uspjeh, prevedeno dao je loptu u ruke svojim najiskusnijim igračima, Jordanu, Žganecu i Božiću koji su uspjeli prelomiti već treću utakmicu Zadra u samo šest dana, a već prekosutra očekuje ga novi ispit, na gostovanju kod Mege.


Božić s 20 koševa, sedam skokova i devet asistencija te Jordano s 18 ubačaja predvodili su svoju momčad do 12. pobjede u prvenstvu, a u redovima Furnira najviše je pokazao Bošnjak s učinkom od 19 koševa i osam skokova.