Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

HT PREMIJER LIGA

Košarkaši Zadra slavili na gostovanju kod Zaboka u 9. kolu

Autor:

28.11.2022. 21:43
Košarkaši Zadra slavili na gostovanju kod Zaboka u 9. kolu

Foto: KK Zadar



Bez većih problema košarkaši Zadra su prošli kroz Zabok koji ih je jučer ugostio u sklopu 9. kola HT Premijer lige. Zagorci su pružili dostojanstven otpor, no nisu mogli ništa više protiv abaligaša koji je mudro rasporedio sve svoje snage u ovoj utakmici, a to će najbolje potvrditi podatak da su igrači s klupe Danijela Jusupa Zabočanima zabili čak 41 poen od ukupnih 85. Zadrani su osim poprilično ošamućenih uvodnih minuta, diktirali ritam i kontrolirali rezultat u preostalom dijelu dvoboja i tako upisali osmu pobjedu u domaćem prvenstvu, održavši se rame uz rame s Cibonom na vrhu poretka.


Trčanje u leđa


Zabok se bolje snašao na otvaranju kada je preko Kučana i Perovića iskreirao bijeg na devet plusa (11:2), što je nagnalo Danijela Jusupa na neplaniranu, ali žurnu minutu odmora, iako je prošlo tek 180 sekundi od podbacivanja s centra. Nakon toga Zadar se pronalazi i malo-pomalo počinje nametati svoj ritam, posebno trčanjem u leđa protivniku, i do ulaska u završnu minutu prve dionice hvata rezultatski priključak (19:18). Međutim, Zabok tricom Tomasa te košem i dodatnim Črnjevića ponovno bježi, ovog puta na sedam viška (25:18). Spasio je Zadrane odlazak na mali odmor, da bi povratkom na parket učas preokrenuli rezultat. Vezali su trice Jordano i Čampara, dok je i Drežnjak doprinio košem i dodatnim, što je značilo i prvo gostujuće vodstvo (27:28) nakon proteka 12 minuta igre koje se malo kasnije razvuklo i do plusa od pet koševa (27:32). Uz sve dobro što se počelo događati u napadu, gostujući strateg mogao je biti još zadovoljniji angažmanom svojih momaka u obrani. Zabočanima su zatvoreni svi prilazi košu, ubacili su tek dva poena u prvih pet minuta igre, a malo su bolje tržili u napadu u posljednjih pet minuta do poluvremena kada su postigli deset poena. No, nedostatno za nešto više od pet minusa (37:42) u odnosu na razbuđeni Zadar u drugoj četvrtini, s posebnim naglaskom na 12 koševa Čampare u tom razdoblju, dok je BiH reprezentativac veliku pomoć imao u sveprisutnom kapetanu Ramljaku.


Bijeg na 15 razlike


Nastavili su u pravom ritmu košarkaši Zadra i nakon povratka iz svlačionica. Drežnjak, Božić i Šantelj izrežirali su odlazak do dvoznamenkaste prednosti (43:54), dok se domaćin i dalje iznimno mučio u napadačkom dijelu. Kraj treće dionice obilježio je Davis i prema završnih 10 minuta Jusupova momčad otplovila je na ugodnih 15 razlike (49:64). Zabok se ipak nije htio tako lako predati, već se serijom 13:4 vratio u život, primakavši se na samo dva posjeda zaostatka (62:68), na pet minuta do kraja. Međutim, veselje domaćih navijača potom su preciznim pogocima izvan perimetra pokvarili Lakić, Davis i Jordano i Zadar se našao na 13 plusa (64:76), što se u posljednje dvije i pol minute pokazalo više nego dostatnim za arhiviranje novih bodova u hrvatskom prvenstvu.Strijelce Jusupovog sastava u Zaboku predvodio je Čampara sa 16 koševa, Jordano je dodao 11, dok su po 10 ubacili Lakić. Ramljak i Davis. Kod domaćina je Perović zabio 17, a Kučan 14 poena.





ZABOK 70 – ZADAR 85


(25:19, 12:23, 12:22, 21:21)


ZABOK – Gradska sportska dvorana Zabok. Gledatelja: 100. Suci: Josip Mikulić, Goran Rogić i Matej Grubišić.


ZABOK: Martinko 2, Kučan 14, Tomic, Buljević, Lukačić, Črnjević 10, Stipaničev, Tomas 12, Perović 17, Prskalo 2, Antonić, Garrett 13. Trener: Domagoj Kujundžić.


ZADAR: Davis 10, Jordano 11, Klarica 2, Sikirić, Žganec 2, Čampara 16, Matulina, Lakić 10, Drežnjak 7, Božić 8, Ramljak 10, Šantelj 9. Trener: Danijel Jusup.