Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prava poslastica

Košarkaši Zadra u 7. kolu na parketu Krešinog doma ugošćuju podgoričku Budućnost

Autor:

19.11.2022. 15:05
Košarkaši Zadra u 7. kolu na parketu Krešinog doma ugošćuju podgoričku Budućnost

Foto: KK Zadar



Abaligaškii itinerar navijačima Zadra večeras od 18 sati nudi pravu poslasticu jer će po prvi put ove sezone imati priliku uživo u Krešinom domu gledati jednu od top četiri momčadi u regiji. Radi se o podgoričkoj Budućnosti koja već dugi niz godina opstaje rame uz rame beogradskim gigantima, C. zvezdi i Partizanu i redoviti je sudionik same završnice. Kao svih tih sezona prije Podgoričani su i ove sastavili snažnu momčad koja uz lov na najviše pozicije u regionalnom okruženju svoju sreću traži i u Eurokupu gdje zasad odlično plovi s omjerom 3-1. No, trn u oku sastavu iz crnogorske prijestolnice predstavlja njihov polovičan učinak (3-3) u ABA ligi u kojoj su nedavno vezali dvije kapitulacije, od FMP-a i Igokee. Stoga se večerašnji dvoboj na Višnjiku s Jusupovom momčadi koja zasad uživa na fenomenalnom učinku 4-2, u redovima »Đetića« smatra srazom koji bi im trebao biti prijelomni moment za priključak vrhu ljestvice te ostanku u užoj konkurenciji za sami naslov.


Poziv navijačima


Zadrani pak s druge strane priželjkuju nastavak pozitivnog niza. Slavili su u devet od deset posljednjih utakmica na oba fronta, dok je zadnja ostvarena u regionalnim okvirima izazvala golemi respekt svih abaligaša jer su u prošlom kolu ispred nosa odnijeli bodove s terena euroligaške C. zvezde. Uglavnom, očekuje se neizvjesna utakmica u kojoj oba tima imaju svoje šanse, a to će potvrditi i tradicija. Ova dva sastava na Višnjiku su se susrela ukupno 18 puta, i Zadar je upisao 10 pobjeda dok je osam puta Budućnost uzdignutih ruku napuštala Krešin dom. Naravno, u stožeru Danijela Jusupa postoji samo jedan cilj, pobijediti i 11. put, međutim nešto će se morati pitati i Podgoričane.


– Za pobijediti takvu momčad moramo biti na najvišoj razini. Budućnost dolazi nakon dva gostujuća poraza od FMP-a i Igokee i sigurno će biti silno motivirana kako bi se vratila u pobjednički ritam. Takve su utakmice u pravilu uvijek teške, igramo kući i stoga pozivam navijače da nam pomognu jer zadarska publika uvijek u odlučujućim trenucima igračima daje i onaj zadnji atom snage – pozvao je Jusup navijače u pomoć, a bolje pozivnice za sve Zadrane koji vole klub i košarku nema od skalpiranja C. zvezde u Beogradu kao i neočekivano odličnog omjera nakon šest odigranih kola. Prema navijačima poruku je odaslao i centar Karlo Žganec, svjestan da će Budućnost biti jako željna pobjede s obzirom da im je zazvonila uzbuna u redovima nakon dvaju vezanih poraza.


Zahtjevna utakmica




– Težak protivnik koji igra u jakom Eurokupu i bit će sigurno zahtjevna utakmica. Pripremili smo se najbolje što možemo i priželjkujemo dobru partiju pred našim navijačima za koje se nadam da će nas doći podržati i dati nam taj potreban vjetar u leđa. Mislim da smo igrama na početku sezone zavrijedili puno brojniju podršku s tribina nego što je to bio slučaj dosad – kazao je Žganec pred dolazak protivnika koji je ovog ljeta u potpunosti transformirao svoje redove, pa je Podgoricu napustilo čak devet igrača, a pristiglo osam novih. Nema tu više: Cobbsa, Perryja, Reeda, Seeleya, Micova, dvojice Nikolića…, a od zvučnijih imena koji su popunili ovosezonske redove treba izdvojiti trojicu Amerikanaca: Whitea, Reynoldsa i Bootha te Kanađanina Bell-Haynesa koji uz domaće snage: Atića, Drobnjaka, Jagodića-Kuridžu, Šehovića i Kamenjaša čine moćnu skupinu i zato će Zadranima trebati nova nadahnuta regionalna izvedba ako se misle dočepati petog uspjeha. Optimizma po tom pitanju ne nedostaje u svlačionici na Višnjiku, a Antonio Jordano, jedan od onih koji su blistali u nedavnom rušenju Zvezdaša, smatra da se s maksimalnim zalaganjem i uz pomoć navijača može do pobjede nad Budućnosti.


– Mislim da smo ovu pauzu iskoristili maksimalno za odmor i osvježavanje, a cilj nam je da nastavimo tamo gdje smo stali. Pobjeda u Beogradu protiv euroligaša nam je veliki motiv, a sada nam u goste stiže momčad koja igra Eurokup i jedna od najjačih u regionalnoj ligi pa ćemo morati biti na maksimumu naših mogućnosti, a nadam se da će nas doći podržati što više ljudi i da uz njihovu podršku možemo do pravog rezultata – kazao je riječki šuter uoči abaligaškog derbija na Višnjiku.