Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

LIGA ZA PRVAKA

Košarkaši Zadra u Krešinom domu nadvisili Šibenku

Autor:

26.03.2023. 19:41
Košarkaši Zadra u Krešinom domu nadvisili Šibenku

Foto: Mate Komina



Nakon teške utakmice s Igokeom odigrane u petak, košarkaši Zadra jučer su morali ponovno na parket Krešinog doma. U drugom kolu Lige za prvaka u goste je stigla Šibenka koja se po očekivanju pokazala savršenom žrtvom za podizanje samopouzdanja u svlačionici Danijela Jusupa nakon nekoliko bolnih poraza. Zadrani su se na kraju rutinski obračunali sa sastavom Damira Milačića, svladavši ga s 25 razlike (89:64).


Davis povukao


Gosti iz Krešimirovog grada kao u prethodnom dvoboju odigranom pred dva i pol tjedna na istom mjestu nisu uspjeli potrajati dulje od početnih minuta. Već se u uvodnim minutama Zadar na krilima Davisa odvojio na 10:2, a nedugo zatim bježi na 13 viška (19:6). Dominaciju domaćina najbolje oslikava podatak da su se do tog trenutka svi igrači iz Jusupove početne petorke upisali u strijelce, a Šibenka je bila primorana praktički nakon samo šest odigranih minuta potpisati kapitulaciju. “Narančasti” su u Donatov grad stigli bez svog najboljeg igrača, Pavla Paića, pa je već s tom činjenicom bili potpuni autsajderi, a da im se uistinu loše piše potvrdila je druga dionica u kojoj je svoje šuterske kvalitete iskazao Sani Čampara s četiri pogođene trice te se prednost Zadra podigla do neslućenih visina (55:31). Inače, u prvom poluvremenu Zadar se iskazao odličnim šutom izvan perimetra, gađao je s 50 posto uspješnosti (8-16).


Rutinsko održavanje


Slaba je Šibenčanima bila utjeha što su zaključili prvi dio utakmice mini serijom 5:0 i tako spustili zaostatak ispod 20 koševa (55:36), dok su se i početkom nastavka dvjema tricama Kakara dovukli do 16 minusa (58:42). Ipak, taj dizelaški ulaz u drugo poluvrijeme brzo su nadoknadili Lakić i Drežnjak, vrativši prednost Zadra na 24 koša (69:45) te se tako stručni stožer domaćih polako mogao okretati novom izazovu, sutrašnjem gostovanju Cedevite Junior u Krešinom domu u sklopu trećeg kola Lige za prvaka. Zadrane je u susjedskom derbiju predvodio Juan Davis s 22 ubačaja, dok su se iskazali Sani Čampara sa 17 i Dario Drežnjak s 14 koševa. Najsvestranijim se pak pokazao Arijan Lakić koji je uz 12 koševa, uhvatio tri lopte i podijelio devet asistencija, a za istaknuti je i više nego konkretni učinak nedavno pristiglog Adema Mekića. Za 30 minuta na parketu ubacio je Makedonac 10 poena uz četiri skoka i tri točna dodavanja. Kod Šibenke prednjačili su Kakar s 21 i Jambrović s 19 koševa.


ZADAR 89: ŠIBENKA 64




ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 600. Suci: Leo Roglić, Frane Mjeda i Dino Vukušić.


ZADAR: Davis 22, Klarica 5, Sikirić, Žganec 2, Čampara 14, Matulina, Lakić 12, Mekić 10, Drežnjak 12, Božić 4, Ramljak, Šantelj 4. Trener: Danijel Jusup.


ŠIBENKA: Kakar 21, Bobek, Klarin, Pleadin 1, Howard 6, Brocić 7, Antić, Perković 10, Jambrović 19, Brajković, Skorić. Trener: Damir Milačić.