Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bundesliga

Kramarić uskoro dobiva novog trenera, bivši strateg Stuttgarta trebao bi se vratiti u Hoffenheim

Autor: Hina

07.02.2023. 17:10
Kramarić uskoro dobiva novog trenera, bivši strateg Stuttgarta trebao bi se vratiti u Hoffenheim

Foto: Foto REUTERS



Američki 45-godišnji nogometni stručnjak Pellegrino Matarazzo trebao bi postati novi glavni trener njemačkog Bundesligaša Hoffenheima, objavio je u utorak njemački sportski magazin Kicker.


Vodstvo Hoffenheima je u ponedjeljak, nakon uvjerljivog poraza od Bochuma (5-2), otpustilo 49-godišnjeg Andrea Breitenreitera koji je u klub stigao u ljetnom prijelaznom roku iz švicarskog Zuricha, a s kojim je bio potpisan ugovor do 30. lipnja sljedeće godine.


Breitenreiter je imao dobar ulaz u sezonu pa je Hoffenheim nakon šest kola držao četvrtu poziciju na ljestvici. No, u sljedećih 13 kola momčad za koju igra hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić osvojila je samo šest bodova i pala na 14. mjesto.




Hoffenheim je posljednju prvenstvenu pobjedu ostvario 14. listopada, na gostovanju kod Schalkea (3-0), a od tada je u devet kola sedam puta poražen, uz gol razliku 11-26.


Matarazzo je poznato lice u Hoffenheimu, u kojem je proveo dvije godine obavljajući poslove glavnog trenera u momčadi do 17 godina te pomoćnika glavnim trenerima prve momčadi, Julianu Nagelsmannu i Alfredu Schreuderu.


Iz Hoffenheima je otišao u prosincu 2019. kad mu je ponuđen posao glavnog trenera Stuttgarta. Za kormilom Stuttgarta bio je u točno 100 službenih utakmica, sve do 10. listopada prošle godine, kad mu je nakon samo devet odigranih kola u Bundesligi uručen otkaz. U tih devet utakmica Stuttgart je bio bez pobjede – imao je četiri poraza, a pet puta odigrao neodlučeno.