Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

WRC

Krenula nova relijaška sezona, Ogier po deveti put kralj Monte Carla

Autor: Hina

22.01.2023. 16:43
Krenula nova relijaška sezona, Ogier po deveti put kralj Monte Carla

Foto: Luka Stanzl/Pixsell



Francuz Sebastien Ogier u Toyota Yarisu rekordni, deveti put pobjednik je relija u Monte Carlu kojim je otvorena nova sezona svjetskog WRC prvenstva.


Ogier je ovom pobjedom pretekao sunarodnjaka i deveterostrukog svjetskog prvaka Sebastiena Loeba koji je u Monte Carlu slavio osam puta.


Za Ogiera, koji je osam puta bio svjetski prvak, bila je to ukupno 56 pobjeda u karijeri.




“Ovo je stvarno veličanstveno. Pobijediti na tako poznatom reliju kao što je Monte nešto je nesvakidašnje,” kazao je 39-godišnji Francuz koji će ove sezone nastupiti u samo nekoliko odabranih utrka.


Ogier i njegov suvozač Vincent Landais osvojili su devet od 18 brzinskih ispita, a drugo mjesto sa 18.8 sekundi zaostatka osvojio je aktualni svjetski prvak Finac Kallea Rovanpera (Toyota Yaris). Treći je bio Belgijanac Thierry Neuville, koji vozi za Hyundai sa 44.6 sekundi zaostatka.


Nakon uvoda u Kneževini, relijaše očekuje još jedan klasik u veljači, snježni reli u Švedskoj od 9. do 12. veljače. U ožujku slijedi selidba u Meksiko, a u travnju povratak u Europu u Hrvatsku od 20. do 23. travnja gdje je na rasporedu četvrti od 13 relija koji su ove sezone u WRC kalendaru.