Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Svjetsko rukometno prvenstvo

Krenuo drugi krug Prvenstva, Španjolci se mučili protiv Poljaka, susjedi Slovenci dominantni protiv Irana

Autor: A.P.

18.01.2023. 22:16
Krenuo drugi krug Prvenstva, Španjolci se mučili protiv Poljaka, susjedi Slovenci dominantni protiv Irana

Foto: Reuters



Počeo je drugi krug, odnosno glava faza Svjetskog rukometnog prvenstva. Odigrane su prve utakmice u skupinama 1 i 2, a sve je počelo utakmicama Slovenija- Iran i Brazil Portugal.


U skupini 1 Slovenija je bez ikakvih problema svladala Iran rezultatom 38:21(20:9). Pobjeda naših susjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje, a već nakon 16 minuta igre Slovenci su vodili 8 golova prednosti. Raspoloženi su bili na svim pozicijama, tako je pivot Makuc zabio 6 golova, a po 5 su dodali srednji vanjski Vlah, desno krilo Janc i desni vanjski Cehte.  Za dva dana Sloveniju očekuje najvažniji susret ove faze, a to je protiv Španjolske. Pobjedom, Slovenija bi se mogla umiješati u borbu za prolaz u četvrtfinale.


Francuzi su se lako obračunali s Crnogorcima. Igralo se doslovno, dva gola za Francusku, jedan za Crnu Goru i tako cijelo drugo poluvrijeme. Najefikasniji bio je Richardson koji je imao realizaciju 10/13. Ponovno se istaknuo i golman Gerard koji je na kraju imao 15 obrana, odnosno 33%.




Do pobjede u skupini 1 najteže su došli Španjolci koji su pred punom Tauron Arenom u Krakowu igrali protiv domaćina Poljaka. Iako su vodili cijelo prvo poluvrijeme, 4 minute do poluvremena imali i 4 razlike, Španjolci su popustili i dopustili Poljacima da u 33. minute izjednače, 16:16. Nakon toga uslijedila je serija Španjolaca 7:2, od koje se Poljaci nisu uspjeli oporaviti. Najefikasniji na utakmici bili su Sycko i Moryto, obojica Poljaci. Kod golmana i Perez de Vargas za Španjolsku i Kornecki za Poljsku imali su po 7 obrana. Najveća razlika vidljiva je u tome što je Perez de Vargas uspio zaustaviti 3 sedmerca.


Skupina 2 otvorena je vrlo zanimljivom utakmicom Portugala i Brazila, koja je na kraju završila izjednačeno, 28:28(12:11). Zanimljivo je kako niti jedna reprezentacija u utakmici nije vodila više od 2 pogotka razlike. Napetost je trajala do zadnje sekunde, jer je tada Dupoix iz sedmerca zabio za brazilsko izjednačenje. On je ujedno zabio i najviše golova na utakmici, 10, dok je kod Portugala to bio Areia Rodrigues sa 7 golova.


Islanđani su bez problema riješili Zelenortske Otoke, kao i Šveđani Mađare. Island je pobijedio 10, a Švedska 9 razlike. U sljedećem kolu baš Island i Švedske igraju međusobno i to bi se mogla biti jedna od najboljih utakmica dosadašnjeg Prvenstva.


Mi svoju utakmicu igramo sutra protiv Danske u 20:30.