Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Spektakl na Monumentalu

Leo Messi u prvoj utakmici Argentine nakon osvajanja SP-a 800. pogodak u karijeri

Autor: Hina

24.03.2023. 10:56
Leo Messi u prvoj utakmici Argentine nakon osvajanja SP-a 800. pogodak u karijeri

Foto: Leo Messi/Foto REUTERS

Argentinski vratar  Emiliano "Dibu" Martinez ponovio je svoje kontroverzno slavlje zbog kojeg se nakon finala SP-a našao na meti kritika



BUENOS AIRES Aktualni svjetski nogometni prvak Argentina je u prijateljskom susretu u Buenos Airesu pobijedila Panamu sa 2-0, a susret je obilježio Lionel Messi koji je stigao do brojke od 800 golova u karijeri.


“Gaučosi” su u slavljeničkom raspoloženju tek u završnici susreta slomili Panamu, a strijelci su bili 21-godišnji Thiago Almada u 78. minuti, te Lionel Messi u 89. minuti sjajno pogodivši u rašlje iz slobodnog udarca.


Bio je to Messijev 800-ti gol u karijeri za klub i državu. Čak 672 gola je zabio u dresu Barcelone, 29 za PSG, a 99 za Argentinu.




Interes za prvi nastup argentinske vrste nakon što je u Kataru osvojila svjetski naslov bio je ogroman. Na stadionu Monumental natiskalo se 84.000 sretnika koji su uspjeli doći do ulaznice među više od 1.5 milijuna ljudi koji su pokušali.


I prije i poslije utakmice Argentinci su slavili titulu, pjevalo se i plesalo, a na ekranima stadiona vrtio se video argentinskog puta do treće svjetske krune.


Za zabavu se brinuo DJ Fer Palacio kojeg su odabrali igrači.


“Bila je to još jedna čarobna noć svjetskih prvaka,” kazao je jedan od navijača.


“Samo želim vidjeti Messija, doputovao sam iz Río Negra nakon što su moji roditelji nabavili ulaznice,” dodao je 10-godišnji Santiago.


Nakon utakmice nitko nije napustio stadion, jer su nogometaši u pratnji svojih partnera i djece krenuli u počasni krug, svatko sa svojom replikom trofeja Svjetskog prvenstva.


Messi se nakratko obratio navijačima zahvalivši im se na velikoj potpori i ljubavi.


“Hvala vam za svu ljubav. Uvijek sam sanjao o ovom trenutku, moći slaviti s vama. Naš je dan, ali ne želim zaboraviti sve suborce koji danas nisu ovdje, ali koji su također učinili sve što je bilo moguće za ovo i zaslužuju priznanje i poštovanje argentinskog naroda. Uživajmo u ovome jer smo potrošili dugo vremena za ponovno osvajanje,” poručio je Messi.


“Moći im dati priliku da slave kod kuće. Ne znam kada će se ovako nešto moći ponoviti. Lijepo je vidjeti ljude tako ujedinjene. Nemam riječi,” dodao je argentinski izbornik Lionel Scaloni.


Argentinski vratar  Emiliano “Dibu” Martinez bio je jedan od onih kojima se najviše pljeskalo na El Monumentalu. Nakon utakmice vratar “Gaučosa” ponovio je svoje kontroverzno slavlje zbog kojeg se nakon World Cupa u Katru našao na udaru brojnih kritika.


Podsjetimo, prilikom dodjele Zlatne rukavice za najboljeg vratara SP-a, Martinez je preuzeo nagradu, a zatim je prislonio na svoje međunožje. Član francuskog parlamenta i predsjednik Organizacijskog odbora za Olimpijske igre u Parizu Karl Olvie je čak zatražio od FIFA-e da oduzme nagradu zbog njegove geste koju je smatrao opscenim.


Dibu Martínez je nastavio sa svojim kontroverznim slavljem i nakon utakmice s Panamom. Ovoga puta u ruci je imao pokal, a pridružili su mu se German Pezzella, Guido Rodriguez, Geronimo Rulli i Marcos “Huevo” Acuna koji su oponašalii vratara Aston Ville svatko sa svoju replikom pokala. Nije dugo trebala da fotografija postane viralna na društvenim mrežama.