Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Svjetski skijaški kup

Leona Popović na sjajnom drugom mjestu nakon prve vožnje, Ljutić izletjela

Autor: A.P.

18.03.2023. 11:29
Leona Popović na sjajnom drugom mjestu nakon prve vožnje, Ljutić izletjela

Foto: Reuters



Nakon najboljih veleslalomaša na scenu su stupile najbolje slalomašice svijeta, disciplina koja je nama najzanimljivija jer imamo dvije predstavnice u samom svjetskom vrhu. Fenomenalnu prvu vožnju odradila je Leona Popović koja zauzima drugo mjesto sa samo 32 stotinke zaostatka za vodećom Petrom Vlhovom, koja je i otvorila današnje natjecanje.


Zrinka Ljutić je nakon samo nekoliko vrata napravila veliku pogrešku i praktički odustala.  Iako se vratila, kasnije je napravila drugu veliku pogrešku i odustala. To je zasigurno najveća boljki mlade hrvatske skijašice jer je ukupno upisala četiri odustajanja, od čega posljednja tri slaloma zaredom.


Trenutačno je treća Anna Swenn – Larsson koja zaostaje 52 stotinke. Četvrta je osvajačica slalomskog, ali i ukupnog Kristalnog globusa, najbolja skijašica u povijesti, Mikaela Shiffrin, a zaostaje 56 stotinki.




Iako je sve odlučeno po pitanju naslova, očekuje nas zanimljiva druga vožnja jer bi Leona Popović mogla konačno doskijati do svojeg prvog postolja u seniorskoj karijeri.


Druga vožnja na rasporedu je od 13:30.