Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Rukometna Liga prvaka

Lokosice konačno uzele prvi bod u Ligi prvaka

Autor: Hina

08.01.2023. 16:21
Lokosice konačno uzele prvi bod u Ligi prvaka

Foto: Pixsell



Rukometašice zagrebačke Lokomotive osvojile su prvi bod u ovoj sezoni Lige prvakinja odigravši 26-26 (12-14) protiv turskog Kastamonua u dvorani Sutinska vrela.


Klara Birtić je sa sedam pogodaka bila najbolja igračica u sastavu pod vodstvom Nenada Šoštarića. Četiri gola je postigla Ana Malec, a po tri Lara Burić, Mia Tupek i Tena Petika. Vratarica Lena Ivančok je imala devet obrana.


Tursku ekipu ja sa osam pogodaka predvodila Mouna Chebbah. Šest golova postigla je Simone Boehme, a pet hrvatska reprezentativka Katarina Ježić.




Lokomotiva je s jednim bodom ostala na dnu ljestvice skupine B Lige prvakinja, a predzadnji je Kastamonu s tri boda. Na vrhu je Gyoer sa 16 bodova iz deset nastupa, a Metz je drugi sa 15 bodova i utakmicom manje.


Lokomotiva je bila razigrana na početku utakmice te nakon šest minuta imala prednost 4-1. No, Turkinje su do polovice prvog poluvremena sustigle pa i prestigle domaću ekipu. Gošće su u drugo poluvrijeme ušle s dva gola prednosti (12-14).


Sve do 45. minute Kastamonu je držao barem minimalnu prednost, kad je golom Stele Posavec Lokomotiva povela sa 20-19, što je bilo prvo vodstvo hrvatskih prvakinja nakon 11. minute.


Turkinje su ubrzo ponovno povele i došle nadomak pobjedi kad je Mouna Chebbah realizirala sedmerac za vodstvo 26-24 u 57. minuti. Iako je Tena Petika promašila kazneni udarac u 58. minuti, Lokomotiva je ipak uspjela osvojiti barem jedan bod zahvaljujući golovima Lare Burić u posljednje dvije minute.


Lokomotiva će u subotu, 14. siječnja, u 11. kolu ugostiti mađarski Gyoer.