Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nakon remija

Lovro Majer: "I Maroko ima kvalitetne igrače koji igraju u velikim klubovima"

Autor: Hina

23.11.2022. 17:21
Lovro Majer:

Foto: Foto REUTERS

Znali smo da je to kvalitetna ekipa, da imaju kvalitetne igrače koji igraju u velikim klubovima. Organizirani su, dobro su se branili. Mislim da su odigrali jako dobru utakmicu - rekao je Majer



DOHA Nismo bili loši, ali nismo odigrali svoju najbolju utakmicu, kazao je Lovro Majer nakon susreta s Marokom koji je završio bez pogodaka na otvaranju F skupine na Svjetskom prvenstvu u Katru.


“Sigurno da to nije bila naša najbolja utakmica. Bila je čvrsta, Maroko je izgledao orgnizirano. Imaju dobru ekipu. Nismo bili loši, ali nismo odigrali svoju najbolju utakmicu,” kazao je Majer.


“Znali smo da je to kvalitetna ekipa, da imaju kvalitetne igrače koji igraju u velikim klubovima. Organizirani su, dobro su se branili. Mislim da su odigrali jako dobru utakmicu.”




Majer je igrao posljednjih 10 minuta, a bile su to njegove prve minute na nekom velikom natjecanju.


“Sretan sam zbog debija na svjetskom prvenstvu, naravno bio bi sretniji da smo uspjeli osvojiti tri boda. Igrao sam deset minuta, dobro sam se osjećao. Međutim, najvažniji je timski rezultat,” dodao je veznjak francuskog Rennesa.


Dojam je bio kako su “Vatreni” trebali preuzeti malo više rizika.


“Možda je to bio dojam, ali nije to samo tako lako u utakmici. Bila je to prva utakmica, teško je odmah preuzeti neki veliki rizik. I dalje smo u dosta dobroj situaciji, i dalje sve ovisi o nama, vjerujem kako ćemo proći utakmicu,” istaknuo je.


Nakon remija s Marokom, svjetski doprvaci nemaju previše izbora u susretu s Kanadom.


“Morat ćemo ići na pobjedu, uzet ćemo sigurno puno više rizika. Vjerujem da ćemo pobijediti.”


Najbolji dio momčadi bila je obrana. Posljednja linija u kojoj su igrali Dejan Lovren, Joško Gvardiol, Borna Sosa i Josip Juranović odigrala je odlično.


“Mrvicu smo razočarani i zadovoljni s bodom. Mogli smo bolje. Što nam je nedostajalo ? Završnica, lopta u dubinu, u pojedinim trenucima smo bili u grču, ne znam zašto, ali to ćemo popraviti. Bitno je bilo probiti prvu utakmicu s tim grčem. Očekivanja su bila velika, međutim pitalo se i Maroko. Radi se o ozbiljnoj ekipi, koja ima fantastične igrače. Držali su se čvrsto,” kazao je Lovren dodavši: “Vjerujem u ovu ekipu, vjerujem da možemo napraviti puno bolje u drugoj utakmici.”


Vratar hrvatske vrste Dominik Livaković nije imao previše posla u tvrdoj i čvrstoj utakmici. Međutim, istaknuo se odličnom reakcijom kod Hakimijevog slobodnog udarca.


“Kada sve pogledamo rezultat je realan. Hvala našim navijačima, znamo da nije bilo lako doći do ovdje. Pao je pritisak prve utakmice, naravno željeli smo pobjedu,” dodao je Livaković.


“Maroko je taktički odlično stajao, organizirano. Vodili smo igru, nažalost nismo zabili. Sada je prioritet dobiti Kanadu, nema tu puno razgovora,” naglasio je Livaković dodavši kako ovaj rezultat nije poljuljao momčad.


“Naravno da smo optimisti, to je najvažnije,” zaključio je.