Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

LIGUE 1

Lovro Majer poentirao za pobjedu Rennesa

Autor: Hina

23.10.2022. 19:35
Lovro Majer poentirao za pobjedu Rennesa

Foto: Reuters

Nogometaši Bresta, Reimsa i Rennesa ostvarili su pobjede u susretima 12. kola francuskog nogometnog prvenstva.




Brest je na gostovanju pobijedio Clermont sa 3-1, dok je Reims sa 2-1 porazio Auxerre, baš kao i Rennes na gostovanju Angers. Toulouse i Strasbourg su odigrali 2-2, a identičnim rezultatom je završio susret Toulouse – Strasbourg.


Brest je protiv Clermonta ostvario tek drugu pobjedu sezone. Gosti su poveli u 15. minuti golom Romaina Del Castilla iz kaznenog udarca. Franck Honorat je u 55. povećao prednost, a pitanje pobjednika razriješio je Jeremy Le Douaron u 68. minuti. U posljednjim trenucima susreta Jim Allevinah je ublažio poraz.


Reims je do pobjede protiv Auxerrea stigao golom Junyja Ita u 87. minuti. Prije toga Folarin Balogun je u 29. doveo domaćine u prednost, a izjednačio je Niang četiri minute kasnije.


Toulouse je vodio 2-0 protiv Strasbourga (Rouault 45, Dejaegere 56), međutim gosti su uspjeli izjednačiti, a strijelci su bili Lebo Mothiba (65) i Kevin Gameiro (73).


U prvom nedjeljnom susretu Rennes je pobijedio Angers sa 2-1, a pobjedu gostima donio je hrvatski reprezentativac Lovro Majer.


Rennes je došao u vodstvo u 43. minuti, a strijelac je bio Amine Gouiri. Angers izjednačava u drugom poluvremenu u 53. minuti pogotkom Amine Salame. U posljednjim trenucima susreta gosti su dobili kazneni udarac zbog prekršaja Amadoua na Ablineu, a Majer je bio precizni izvođač za pobjedu gostiju. Majer je u igru ušao u 60. minuti.


Kasnije se još sastaju Nica – Nantes, te Lille – Monaco.


Na ljestvici vodi PSG sa 32 boda, ispred Lensa i Lorienta sa po 27.


Rennes je četvrti sa 24 boda, dok Marseille Igora Tudora drži peto mjesto sa 23 boda.