Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Liga prvaka

Lukaku ušao i slomio Porto, Inter je dominirao, ali se i mučio protiv Portugalaca

Autor: Hina

22.02.2023. 23:03
Lukaku ušao i slomio Porto, Inter je dominirao, ali se i mučio protiv Portugalaca

Foto: Foto REUTERS

Inter je dugo lomio Porto i na kraju ga slomio golom u finišu Romelua Lukakua, s tim da su gosti imali dvije odlične šanse, po jednu u svakom poluvremenu, ali Onanu nisu uspjeli svladati



MILANO  Inter je u Milanu pobijedio Porto 1-0 u posljednjoj utakmici prvog kruga osmine finala Lige prvaka.


Inter je dugo lomio Porto i na kraju ga slomio golom u finišu Romelua Lukakua, s tim da su gosti imali dvije odlične šanse, po jednu u svakom poluvremenu, ali Onanu nisu uspjeli svladati.


Inter je logično dominirao od prve minute, a ujedno je imao u uvodnih dvadeset minuta tri vrlo dobre prilike. U 12. minuti je Martinez glavom pucao loše, a potom su opasnije zaprijetili Barella iz daljine u 15. te Calhanoglu u 18. minuti kada je dobro reagirao domaći vratar Diogo Costa.




Utakmica se potom smirila sve do 37. minute kada su gosti iz Porta imali sjajnu šansu za pogodak. Prvo je Onana obranio udarac Grujića, dok u nastavku akcije Brazilac Galeno nije uspio glavom zatresti Interovu mrežu.


Najveća prijetnja za Porto bio je Dimarco koji je uporno probijao svoj lijevu stranu i slao brojne upotrebljive lopte svojim napadačima, no sve je bilo uzalud.


Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu opet je Porto došao sasvim blizu pogotka, ali je ponovno odličan bio domaći vratar Onana. Obranio je dva opasna udarca.


Interu se šansa otvorila od 78. minute kada je Porto ostao s igračem manje, drugi žuti karton je tada dobio Otavio. Stisnuo je tada Inter, pokušavali su do pogotka doći Lukaku, Martinez i Barella te je gostujuća obrana kapitulirala u 86. minuti. Novi ubačaj je sletio na glavu Lukakua koji je prvo pogodio vratnicu, ali se lopta odbila opet do njega i iz drugog pokušaja belgijski napadač je zabio za 1-0 milanske momčadi.


Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović za Inter je zaigrao od 71. minute.


Uzvratne se utakmice u Manchesteru i Portu igraju 14. ožujka.


Prve će uzvratne utakmice osmine finala 7. ožujka odigrati Benfica – Club Brugge i Chelsea – Borussia Dortmund. U prvim susretima Benfica je u gostima slavila 2-0, dok je klub iz Dortmunda kao domaćin pobijedio 1-0.


Dan kasnije igraju Tottenham – Milan (0-1) i Bayern – PSG (1-0), dok se 15. ožujka sastaju Napoli – Eintracht (2-0) i Real Madrid – Liverpool (5-2).