Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

La Liga

Mallorca iznenadila "Kraljeve", Barcelona ima ogromnu šansu odlijepiti se na vrhu

Autor: Hina

05.02.2023. 17:04
Mallorca iznenadila

Foto: Reuters



Nogometaši Real Mallorce priredili su veliko iznenađenje pobijedivši Real Madrid sa 1-0 u susretu 20. kola španjolskog nogometnog prvenstva.


Barcelona sada ima veliku priliku iskoristiti kiks “Kraljevskog kluba” i pobjedom protiv Seville može pobjeći Realu na velikih osam bodova prednosti.


Real je započeo utakmicu bez ozlijeđenih Karima Benzeme i Edera Militaoa, a na zagrijavanju se ozlijedio i prvi vratar Thibaut Courtois umjesto kojeg je uskočio Ukrajinac Andrij Lunin. Nije bilo niti Luke Modrića i Tonija Kroosa koji su ostali na klupi. Bez “senatora” i “Kraljevski klub” je pružio očajnu igru na Son Moixu.




Žestina Mallorce očito je iznenadila Realove zvijezde. Momčad Javiera Aguirrea je napravila 29 prekršaja, od kojih deset protiv Viniciusa. Realov posjed, gotovo 75%, bio je benigan, bez konkretnosti u napadu.


Domaćin je poveo u 13. minuti nakon autogola Nacha Fernandeza, no Real je u 57. minuti mogao izjednačiti. Međutim, Marco Asensio nije realizirao kazneni udarac. Njegov pokušaj sjajno je zaustavio Predrag Rajković.


Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić za Real je zaigrao od 65. minute.


Nakon trećeg poraza ove sezone, Real je ostao na 45 bodova, pet manje od vodeće Barcelone koju večeras očekuje ogled protiv Seville.


Mallorca je deseta sa 28 bodova.