Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Premiership

Manchester United na "Teatru snova"možda uništio Cityjeve snove o novom naslovu

Autor: A.P.

14.01.2023. 15:30
Manchester United na

Foto: Reuters



Otvoreno je 20. kolo najjače nogometne lige na svijetu, engleskog Premieshipa. Odmah prva utakmica ovog kola ujedno je bila i derbi, a radilo se o Manchesterskom derbiju. Manchester United ugostio je na svojem Old Traffordu sugrađane iz “plavog” dijela grada, Manchester City.


Iako je City bio blagi favorit, kada je riječ o gradskim derbijima, sva pravila “padaju u vodu”. Gradski derbiji sa sobom nose poseban motiv za nogometaše, a u današnjem bolje su se snašli domaćini.


Prvo poluvrijeme završilo je 0:0, iako je malo bolji dojam ostavio domaćin. U drugo poluvrijeme gosti su ušli mnogo bolje. Prvih 15-ak minuta izgledalo je kao da su domaćini zaboravili izaći na teren. Nadmoćnu igru, “Građani” su okrunili u 60. minuti. Jedan od najboljih veznjaka svijeta, Kevin de Bruyne, prvi puta u cijeloj utakmici se odvojio od protivničkog igrača Freda, te je preciznim ubačajem “u trepavicu” pogodio Jacka Grealisha kojem je to bio tek 2. gol ove sezone.




Nakon toga, United se probudio i počeo kreirati šanse prema naprijed. To im se isplatilo u 78. minuti kada Bruno Fernandes s ruba 16-erca zabija pored nemoćnog Edersona. Nakon izjednačujućeg pogotka, “Crveni vragovi” su nastavili napadati i ubrzo, svega 4 minute nakon prvog gola, Marcus Rashford zabija za vodstvo 2:1. Za Rashforda ovo je bio 16 gol ove sezone u svim natjecanjima i golgeterski gledano najbolji je igrač na svijetu nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.


Ovom pobjedom City je otišao na čak 5 bodova zaostatka i s utakmicom više za prvoplasiranim Arsenalom, koji nakon ovog derbija zadovoljno trlja ruke. Manchester United se ovom pobjedom, iako uz utakmicu više, popeo na 3. mjesto, svega 1 bod iza Manchester Citya.