Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

RK Nexe

Manuel Štrlek pojačao redove hrvatskog rukometnog viceprvaka

Autor: A.P.

13.03.2023. 21:15
Manuel Štrlek pojačao redove hrvatskog rukometnog viceprvaka

Foto: RK Nexe Našice



RK Nexe Našice dovelo je u svoje redove vjerojatno najveće pojačanje u svojoj povijesti. Radi se o jednom od najbolje hrvatskih rukometaša u povijesti, legendarno lijevo krilo, Manuela Štrleka. On je danas i službeno predstavljen u dvorani u Našicama, gdje je pred publikom potpisao ugovor na tri godine.


Potpisivanju ugovora prisustvovalo je više stotina navijača našičke momčadi.


Kući se Štrlek vratio nakon što je 11 godina proveo u ponajboljim europskim klubovima, Kielcu i Veszpremu, a momčadi Nexea priključit će se od sljedeće sezone.




Vjerojatno najbolje lijevo krilo u hrvatskoj povijesti nada se kako će njegovim dolaskom Nexe ostati u vrhu hrvatskog rukometa, a možda i konačno skinuti PPD s trona. Također cilj je napraviti pomak i na europskoj razini.


-Već duže vrijeme pratim što Nexe radi u europskim i domaćim natjecanjima i znao sam da je riječ o ozbiljnom i sjajno organiziranom klubu. No, kada su mi čelnici kluba prezentirali svoje razvojne planove, oduševio sam se i nisam mnogo dvojio. Posebno mi je drago što ću nakon Veszprema opet igrati u sredini koja živi za rukomet o čemu svjedoči i ovo mnoštvo navijača koje me došlo pozdraviti i najbolja su potvrda da sam donio dobru odluku. Hvala i svima iz Nexea što su me dočekali onako kako to Slavonci znaju, široka srca i osmijeha. Obećavam da ću im se svima odužiti kvalitetnim partijama i da ćemo ionako visoke ambicije kluba još podići te se boriti za vrh u domaćim i europskim natjecanjima, rekao Štrlek.


Na potpisivanju ugovora nitko nije mogao sakriti oduševljenje činjenicom da će u budućnosti moći vidjeti “pravog majstora zanata” u svojoj dvorani.


-Ponosni smo na ovo senzacionalno pojačanje koji osigurava kontinuitet vrhunskog rukometa u Našicama. Nakon odlaska Jelinića odlučili smo se za ovaj, najveći povratni transfer u hrvatskoj rukometnoj povijesti. Želimo Manuelu da se ovdje osjeća kao kod kuće i da na utakmicama oduševljava naše vjerne navijače, baš kao danas na potpisivanju ugovora. Riječ je o vrhunskom rukometašu, hrvatskom reprezentativcu koji je branio boje najjačih europskih momčadi i opravdava naše visoke rukometne ambicije. Zato smo od potpisivanja ugovora odlučili napraviti malo veću proslavu, da Manuel upozna Našice i našu veliku ljubav prema Nexeu i rukometu. Nexe će tijekom Štrlekovog ugovora osvojiti titulu prvaka Hrvatske, poručio je Josip Ergović, predsjednik Nexea i dodao kako će klub odraditi još transfera za iduću sezonu.