Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nogometna prvenstva

Mario Pašalić igrao u gostujućoj pobjedi Atalante, a Mario Budimir u remiju Osasune u Bilbaou

Autor: Hina

10.01.2023. 06:32
Mario Pašalić igrao u gostujućoj pobjedi Atalante, a Mario Budimir u remiju Osasune u Bilbaou

Foto: Mario Pašalić/Foto REUTERS

Nikola Moro nije nastupio za Bolognu



BOLOGNA U posljednjem susretu 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je na gostovanju pobijedila Bolognu sa 2-1, a za pobjednički sastav je u prvom poluvremenu igrao Mario Pašalić.


Bologna je povela već u šestoj minuti utakmice, a pogodak je postigao Riccardo Orsolini. Domaćin je držao prednost u prvom dijelu, no Atalanta je u nastavku okrenula rezultat.


Gosti su izjednačili već u 47. minuti golom Teuna Koopmeiners na asistenciju Jeremia Boga koji je ušao u drugom dijelu umjesto Maria Pašalića i nakon svega dvije minute na terenu asistirao je za pogodak.




Boga je u 58. minuti upisao i drugu asistenciju, ovoga puta za Rasmusa Hojlunda koji je zabio za 2-1. Pašalić je bio u početnom sastavu Atalante, ali ga je Gian Piero Gasperini ostavio u poluvremenu u svlačionici. Nikola Moro nije nastupio za Bolognu.


U ponedjeljak je na rasporedu bio i derbi začelja između Verone i Cremonesea. Slavio je domaćin sa 2-0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas. Oba gola zabio je Darko Lazović u devetoj i 26. minuti.


Bila je to tek druga pobjeda Verone ove sezone, a trenutačno se nalazi na 18. mjestu s devet bodova, šest manje od zone spasa.


Cremonese je posljednji sa sedam bodova i još uvijek bez pobjede.


Na ljestvici vodi Napoli sa 44 boda, dok Juventus i Milan imaju po 37 bodova. Slijede Inter (34), Lazio, (31), Atalanta (31), Roma (31)…


U posljednjem susretu 16. kola španjolskog nogometnog prvenstva Athletic Bilbao i Osasuna su odigrali bez golova.


Domaćin je dominirao, imao je niz odličnih prilika, no Aitor Fernandez je branio sjajno. U posljednjim trenucima susreta Osasuna je mogla i do punog plijena, međutim Unai Simon je obranio zicer Manu Sanchezu.


Za gostujući sastav je do 70. minute igrao hrvatski reprezentativac Ante Budimir.


Athletic se trenutačno nalazi na sedmom mjestu Primere sa 26 bodova, dok je Osasuna stepenicu niže s dva boda manje.


Na vrhu je Barcelona (41) ispred Real Madrida (38), Real Sociedada (32) i Real Betisa (28).